Loading...

Κατηγορίες

Καθημερινή ενημέρωση για τις δραστηριότητες του Ναυτικού ομίλου Πατρών στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook : Ναυτικος Ομιλος Πατρων -ΝΟΠ

@PatrasNauticalClub

ΝΟΠ: Διοίκηση. Συγκίνηση και λύπη για την απώλεια ενός ακόμα μεγάλου αθλητή του ΝΟΠ, του Αντώνη Καίσαρη.
Κλίκ για μεγέθυνση

Μετά τον Ανδ.Νικολακόπουλο, τον Γιώργο Σαραντόπουλο, άλλος ένας μεγάλος αθλητής από την σπουδαία μεταπολεμική γενιά του ΝΟΠ έφυγε από την ζωή πρόσφατα. Πρόκειται για τον Αντώνη Καίσαρη κολυμβητή και πολίστα, που ως νεαρός αθλητής στις αρχές της δεκαετίας του πενήντα είχε δείξει σπουδαία δείγματα του ταλέντου του συμμετέχοντας στην ομάδα υδατοσφαίρισης του ΝΟΠ που πρωταγωνιστούσε στον υγρό στίβο της χώρας μαζί με τις ομάδες του Εθνικού και Ολυμπιακού Πειραιώς. Δυστυχώς πολύ νωρίς, ένα τραγικό ατύχημα είχε στερήσει από τον Αντ.Καίσαρη την προβλεπόμενη θαυμάσια αθλητική εξέλιξή του.

Μπορεί βέβαια να ακούγεται φυσιολογικό, για ένα σύλλογο – μια αθλητική οικογένεια - όπως ο ΝΟΠ με ενενήντα χρόνια χρυσής ιστορίας, με πάμπολλες επιτυχίες και σημαντικές νίκες, οι αθλητές και οι αθλήτριες του, να κλείνουν κάποτε τον κύκλο της ζωής τους. Η λύπη και οι μνήμες είναι όμως αναπόσπαστο κομμάτι των πραγμάτων που αφήνουν πίσω τους για τις οικογένειές τους, τους φίλους τους, τον Όμιλό τους. Όσοι βρίσκονται ή περνούν από τα γραφεία του ΝΟΠ αυτή η αίσθηση λύπης αλλά συγχρόνως και υπερηφάνειας είναι ιδιαίτερα έντονη, καθώς κοιτάς τις φωτογραφίες και τα κύπελλα, έχεις ακούσει τα ονόματά τους και τις ιστορίες, διαβάζεις το βιβλίο και τους φαντάζεσαι να κολυμπάς μαζί τους και να πανηγυρίζεις και εσύ με τα τρόπαιά τους.

Αυτός είναι ο ΝΟΠ, αυτός είναι ο αθλητισμός, αυτή είναι η ζωή. Όλα προχωρούν και οι νεώτεροι ακολουθούν για να τους μιμηθούν και να γράψουν με την σειρά τους τις δικές τους σελίδες στο βιβλίο του Ομίλου και να τιμήσουν τον αθλητισμό της Πάτρας με τις σπουδαίες δικές τους νίκες.
Ας αποτελέσουν λοιπόν όλοι οι παλιοί πρωταθλητές και πρωταθλήτριες που πλέον απουσιάζουν απο κοντά μας, το κίνητρο να τους μοιάσουμε ώστε να χαίρονται τα παιδιά και τα εγγόνια που θα έρθουν και να ακολουθήσουν και αυτοί τον δικό τους κύκλο.

Επίσης ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να γίνει και για έναν άλλο σπουδαίο αθλητή τον Ιωάννη Ψιμάδη, πρωταθλητή κολύμβησης στην διάρκεια της πρώτης δεκαετία του ΝΟΠ πριν τον πόλεμο, που έφυγε πρόσφατα από την ζωή πλήρης ημερών.

Το ΔΣ του ΝΟΠ στην τελευταία συνεδρίαση (στις 21/03) με ψήφισμά του τιμά την μνήμη των παλιών πρωταθλητών και τους εντάσει για πάντα με χρυσά γράμματα στην ιστορία του Ομίλου. Αποτελεί φιλοδοξία του ΝΟΠ να προχωρήσει γρήγορα η καταγραφή του πλούσιου αρχειακού υλικού του Ομίλου, ώστε να αναδειχθεί αναλυτικά η σημαντική προσφορά τους στην αθλητική ιστορία της πόλης.

Στην φωτογραφία από το Ολυμπιακό κολυμβητήριο του Ζαπείου το 1952, μέλη της ομάδας υδατοσφαίρισης του ΝΟΠ, που το 1950 είχε στεφθεί για τελευταία φορά πρωταθλήτρια Ελλάδος, ενώ την επόμενη πενταετία κατέλαβε τρείς φορές δεύτερη και δύο φορές την τρίτη θέση.
Από αριστερά όρθιοι οι: Λ.Παπαδόπουλος, Ντ.Γκανασούλης, Κ.Οικονόμου, Εντζο Ρηγόπουλος(!?), καθιστοί : Ανδ. Νικολακόπουλος, Αντώνης Καίσαρης (…).

 

Κολυμβητήριο Ν.Ο.Πατρών
Ακτή Δυμαίων έναντι ΔΕΗ


Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00 - 20.00
Σάββατο 10.00 - 13.00
Τηλ: 2610 317766

Email Επικοινωνίας: n-o-p@otenet.gr

Εθνικό κολυμβητήριο «Α. Πεπανός»

Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα έως Παρασκευή 15.00 - 21.00
Σάββατο 10.00 - 13.00
Τηλ: 2610 644303


Email Διαφήμισης:
nopatras@gmail.com 

Facebook

Flickr

Copyright © 2024 ΝΟΠ - ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΑΤΡΩΝ