Loading...

Κατηγορίες

Καθημερινή ενημέρωση για τις δραστηριότητες του Ναυτικού ομίλου Πατρών στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook : Ναυτικος Ομιλος Πατρων -ΝΟΠ

@PatrasNauticalClub

Ημερομηνία: Δευτέρα 08 Ιούλ 2019
NOΠ: Ενημέρωση. Για ακόμα μία χρονιά ολοκληρώθηκε με επιτυχία η συνεργασία με το Οργανισμό Special Olympics Hellas και η υλοποίηση του προγράμματος “Γνωριμία με την κολύμβηση» στην πισίνα εκμάθησης του Ομίλου. Η πρωταθλήτρια κολύμβησης Νόρα Δράκου ήταν στην παρέα μας
Κλίκ για μεγέθυνση
NOΠ: Ενημέρωση. Για ακόμα μία χρονιά ολοκληρώθηκε με επιτυχία η συνεργασία με το Οργανισμό Special Olympics Hellas και η υλοποίηση του προγράμματος “Γνωριμία με την κολύμβηση» στην πισίνα εκμάθησης του Ομίλου. Η πρωταθλήτρια κολύμβησης Νόρα Δράκου ήταν στην παρέα μας

Το Σάββατο 06/07 ήταν η τελευταία προπόνηση της φετινής περιόδου για τα παιδιά των Special Olympics Πάτρας και των δασκάλων τους. Παρόντα αρκετά παιδιά και οι γονείς τους καθώς και μέλη της διοίκησης του ΝΟΠ με τους προπονητές και νεαρούς/ες κολυμβητές/τριες του Ομίλου που βοήθησαν.
Ξεχωριστή παρουσία στην εκδήλωση της διεθνούς πρωταθλήτριας κολύμβησης Νόρα Δράκου που κολύμπησε και έπαιξε με τα παιδιά, ενώ στο τέλος έδωσε και τα αναμνηστικά διπλώματα.
Ο ΝΟΠ είναι χαρούμενος από αυτή την συνεργασία και έχει αποφασιστεί ότι η μικρή πισίνα εκμάθησης θα είναι στην διάθεση των νέων μας φίλων όταν επιθυμούν, από την νέα χρονιά.

Καλό Καλοκαίρι και σας ευχαριστούμε για την φιλία και την ευγένειά σας.
Ευχαριστούμε πολύ την Νόρα Δράκου για την συμμετοχή και ευχόμαστε καλή επιτυχία στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Νότιας Κορέα που θα λάβει μέρος τις επόμενες ημέρες.

Τι είναι το πρόγραμμα “Γνωριμία με την κολύμβηση» των Special Olympics της Πάτρας
Το τελευταίο Σάββατο κάθε μήνα, μετά τα προγράμματα εκμάθησης κολύμβησης η κλειστή θερμαινόμενη πισίνα του ΝΟΠ διατίθεται στον αθλητικό & εκπαιδευτικό οργανισμό Special Olympics Hellas (παράρτημα Πάτρας) για εκμάθηση κολύμβησης σε νεαρά άτομα με ειδικές ανάγκες.

Η δραστηριότητα αυτή εντάσσεται σε ένα ευρύτερα διαμορφωμένο πρόγραμμα με τίτλο «Νεαροί Αθλητές» (Young Athletes) που αποσκοπεί να προετοιμάσει παιδιά (2 έως 8 ετών) με διανοητική αναπηρία ώστε να ενταχθούν αργότερα στο κόσμο των Special Olympics και να λάβουν μέρος στα επίσημα αθλήματα των Special Olympics. Οι δραστηριότητες επικεντρώνονται στα σημεία που είναι κρίσιμα για την γνωστική ανάπτυξη του παιδιού, μέσω μια σειράς καταλλήλων αναπτυξιακών δραστηριοτήτων όπως περπάτημα & τρέξιμο, ισορροπία και άλματα, υποδοχή, ρίψη, χτύπημα, λάκτισμα κ.α.

Παράλληλα γνωρίζει στα παιδιά τα αθλήματα προκειμένου να είναι σε θέση να επιλέξουν το άθλημα που τους αρέσει και οι γονείς και προπονητές να καταλάβουν την κλίση κάθε αθλητή. Για την φετινή αθλητική περίοδο, οι προσπάθειες επικεντρώνονται στο άθλημα της κολύμβησης, εισάγοντας τα παιδιά στο άθλημα μέσω προπαρασκευαστικών ασκήσεων και παιδαγωγικών παιχνιδιών στο νερό.

Ο ΝΟΠ με απόφαση του ΔΣ αποδέχθηκε το αίτημα του οργανισμού ύ Special Olympics Hellas για συνεργασία και υποστηρίζει την υλοποίηση του προγράμματος «Γνωριμία με την Κολύμβηση» διαθέτοντας τις εγκαταστάσεις του, καθώς τους εξειδικευμένους συνεργάτες του Ομίλου, ως μια ενέργεια κοινωνικής προσφοράς. Είναι στόχος του ΝΟΠ να συνεχιστούν παρόμοιες δραστηριότητες, στα πλαίσια που οι υλικές και ανθρώπινες υποδομές του Ομίλου επιτρέπουν προβάλλοντας έτσι το κοινωνικό πρόσωπο του ΝΟΠ που παραμένει η ανάπτυξη του αθλητισμού προς όφελος αποκλειστικά και μόνο της νεολαίας και των πολιτών της Πάτρας.
Να τονίσουμε ότι για την υλοποίηση του προγράμματος συμμετέχουν οι εξής: Υπεύθυνη συντονίστρια προγράμματος Nομού Αχαΐας Χατζησλάβου Βασιλική, Υπεύθυνη προγράμματος «Νεαροί Αθλητές» Λάμπρου Αθηνά,
Υπεύθυνη προπονήτρια η Παστού Λέτα και αρκετές φορές βοήθησαν εθελοντικά η εκπαιδεύτρια του ΝΟΠ Μάχη Βεντούρη.

http://www.specialolympicshellas.gr/
https://www.facebook.com/SpecialOlympicsHellas/

@Βασιλική Χατζησλάβου

 

Κολυμβητήριο Ν.Ο.Πατρών
Ακτή Δυμαίων έναντι ΔΕΗ


Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00 - 20.00
Σάββατο 10.00 - 13.00
Τηλ: 2610 317766

Email Επικοινωνίας: n-o-p@otenet.gr

Εθνικό κολυμβητήριο «Α. Πεπανός»

Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα έως Παρασκευή 15.00 - 21.00
Σάββατο 10.00 - 13.00
Τηλ: 2610 644303


Email Διαφήμισης:
nopatras@gmail.com 

Facebook

Flickr

Copyright © 2024 ΝΟΠ - ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΑΤΡΩΝ