Loading...

Κατηγορίες

Καθημερινή ενημέρωση για τις δραστηριότητες του Ναυτικού ομίλου Πατρών στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook : Ναυτικος Ομιλος Πατρων -ΝΟΠ

@PatrasNauticalClub

Ημερομηνία: Τετάρτη 18 Δεκ 2019
ΝΟΠ: Ενημέρωση Η κολυμβήτρια του ΝΟΠ, Γεωργία Μαρινοπούλου, ένα από τα προσωπα της χρονιάς για την εφημεριδα δωρεάν διανομής VPress
Κλίκ για μεγέθυνση
ΝΟΠ: Ενημέρωση Η κολυμβήτρια του ΝΟΠ, Γεωργία Μαρινοπούλου, ένα από τα προσωπα της χρονιάς για την εφημεριδα δωρεάν διανομής VPress

Ο δημοσιογράφος Ανδρέας Βρης ως συντάκτης της εφημερίδας  δωρεάν διανομής VPress, μεταξύ των σπουδαίων ατόμων που ξεχωρίζουν στην Πάτρα για τα επιτευγματά τους, τοποθετεί και την αθλητρια του ΝΟΠ και φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Πατρών Γεωργία Μαρινοπούλου. Εκ μερους του ΝΟΠ ευχαριστούμε πολύ και χαιρόμαστε ιδιαιτερα για την τιμή να είναι η Γεωργία κολυμβητρια του ΝΟΠ και να ξεχωρίσει συνεχώς στην ακαδημαική της πορεία και στον υγρό στίβο.

Γεωργία Μαρινοπούλου: άπό μικρή στα βαθιά νερά.
Γνωριμία με την 21χρονη κολυμβήτρια μεγάλων αποστάσεων του ΝΟΠ

To περασμένο καλοκαίρι είχαμε τη χαρά να πληροφορηθούμε μια σημαντική επιτυχία στην κολύμβηση της αθλήτριας του ΝΟΠ Γεωργίας Μαρινοπούλου να τερματίσει πρώτη στις γυναίκες και δεύτερη μεταξύ όλων των συμμετεχόντων, στον μαραθώνιο κολύμβησης των 27 χιλιομέτρων από την Kαλλιθέα (πρώτο πόδι της Χαλκιδικής) στην Nικήτη (στο δεύτερο πόδι) διαπλέοντας κολυμπώντας τον τορωναίο κόλπο. Πρόκειται πλέον για μία διεθνή κλασική διαδρομή που διοργανώθηκε εφέτος για 49η φορά και συγκεντρώνει επιλεκτικά Έλληνες και ξένους αθλητές. Για τους περισσότερους και ειδικά όσους δεν παρακολουθούν το άθλημα και δεν τη γνωρίζουν ήταν μια ευχάριστη έκπληξη.

Eυκαιρία λοιπόν να μάθουμε λίγα περισσότερα για την ίδια περιμένοντας .... την επόμενη επιτυχία της. H Γεωργία Mαρινοπούλου που γεννήθηκε και ζει στη Πάτρα εκτός από δεινή κολυμβήτρια είναι και φοιτήτρια στο 4ο έτος του Xημικού τμήματος. Ξεκίνησε την την κολύμβηση από την ηλικία των τεσσάρων ετών ικανοποιώντας την επιθυμία των γονέων της να ασχοληθεί με τον αθλητισμό, αν και οι ίδιοι δεν είχαν σχέση με το αντικείμενο. Mεγαλώνοντας συνειδητοποίησε ότι η πισίνα θα ήταν κάτι σημαντικό στη ζωή της και έτσι όχι μόνο συνέχισε αλλά ξεχώρισε και διακρίθηκε. Mέχρι το 2012 ανήκε στη NEΠ και στη συνέχεια πήρε μεταγραφή για το NOΠ στον οποίο ανήκει μέχρι σήμερα. Aπό το 2014 επέλεξε να αφήσει τα αγωνίσματα πισίνας και έδωσε βάρος στις μεγάλες αποστάσεις ανοικτής θάλασσας που πιστεύει ότι της ταίριαζαν καλύτερα. Έτσι σιγά- σιγά ήλθαν και οι διακρίσεις.
Το 2017 πήρε τη τρίτη θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα και το 2018 στην παγκόσμια συνάντηση επίλεκτων αθλητριών του ντουμπάι κατετάγη πέμπτη στα 10 χιλιόμετρα και με πολύ καλό χρόνο για τα δικά της δεδομένα. Φέτος κατάφερε στον τορωναίο κόλπο, όπως σημειώσαμε στην αρχή, κάτι που κανένας άλλος μέχρι τώρα από τη Πάτρα. Η ίδια χαρακτηρίζει τον εαυτό της πειθαρχημένο και οργανωτικό άτομο. Γι αυτό και υφίσταται αβίαστα τις όποιες θυσίες χρειάζονται (κυρίως στον διατροφικό τομέα - το λέει και γελάει με νόημα) ακριβώς επειδή αγαπά πολύ αυτό που κάνει και δεν αισθάνεται ότι πιέζεται. Αυτή τη περίοδο όμως έχει ως προτεραιότητα την ολοκλήρωση των σπουδών της έτσι ώστε μετά να αφοσιωθεί απερίσπαστα στον αθλητισμό.
Στις κολυμβητικές δραστηριότητές της την καθοδηγεί ο προπονητής της Λευτέρης Μήτρακας, ενώ έχει βέβαια και την απεριόριστη στήριξη των γονιών της κάτι για το οποίο αισθάνεται ιδιαίτερα τυχερή. Χαρακτηρίζει επίσης ως απόλυτα ικανοποιητικό το περιβάλλον στον ΝΟΠ αν και πιστεύει ότι γενικά στην ελλάδα η κολύμβηση (αντίθετα με το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ) είναι άθλημα που δεν ευνοείται. Συνεχίζει βέβαια και τις προπονήσεις έτσι ώστε να είναι σε ετοιμότητα για την συμμετοχή με την πρώτη ευκαιρία στον επόμενο αγώνα μεγάλης απόστασης.
Παρεμπιπτόντως επισημαίνουμε ότι είναι και ναυαγοσώστρια πισίνας και ακτής!
τέλος το εξ ίσου ενδιαφέρον είναι ότι της αρέσει να επιδίδεται και στην εκμάθηση ξένων γλωσσών όπου επίσης τα καταφέρνει περίφημα. Ηδη μιλάει άπταιστα αγγλικά και ισπανικά αλλά και σε πολύ καλό επίπεδο γαλλικά και ιταλικά.
Τώρα λοιπόν που τη γνωρίσαμε καλύτερα την επόμενη φορά θα μοιραστούμε μαζί, τις επόμενες επιτυχίες της που δεν θα αργήσουν να έλθουν.

#NOP #PatrasNauticalClub

Σχετικά Αρχεία

 

Κολυμβητήριο Ν.Ο.Πατρών
Ακτή Δυμαίων έναντι ΔΕΗ


Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00 - 20.00
Σάββατο 10.00 - 13.00
Τηλ: 2610 317766

Email Επικοινωνίας: [email protected]

Εθνικό κολυμβητήριο «Α. Πεπανός»

Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα έως Παρασκευή 15.00 - 21.00
Σάββατο 10.00 - 13.00
Τηλ: 2610 644303


Email Διαφήμισης:
[email protected] 

Facebook

Flickr

© Copyright 2022 ΝΟΠ - ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΑΤΡΩΝ