Loading...
Αφιέρωμα για το ΝΟΠ στο onsport.gr (της Εφης Χρυσανθοπούλου)
Κλίκ για μεγέθυνση

Τις βάσεις για ένα νέο ξεκίνημα έχει θέσει φέτος η πατρινή ομάδα, με «καπετάνιο» τον Γιάννη Γιαννουρή.

Ο Ναυτικός Όμιλος Πατρών είναι μία ιστορική ομάδα έχοντας πανηγυρίσει οκτώ πρωταθλήματα Ελλάδας και ένα Κύπελλο. Την τελευταία πενταετία είχε πάρει την κάτω... βόλτα λόγω των διοικητικών... σφαλμάτων και των οικονομικών προβλημάτων, ωστόσο φέτος κάνει μία νέα αρχή, με τον Γιάννη Γιαννουρή να έχει αναλάβει το δύσκολο έργο ως προπονητής στην ανδρική ομάδα αλλά και την ευθύνη των υποδομών.

Τον έμπειρο προπονητή συναντήσαμε στην Πάτρα και μας μίλησε για το ΝΟΠ, το ελληνικό πρωτάθλημα, την Εθνική και την ομάδα που έχει ζήσει τις ομορφότερες στιγμές στην καριέρα του, που είναι η Βουλιαγμένη.

Ο Γιάννης Γιαννουρής μεταξύ άλλων είπε: «Κάθε καινούρια ομάδα είναι μία νέα πρόκληση, αφού σου δίνεται η δυνατότητα να δουλέψεις κάποια πράγματα και να ξεκινήσεις κάποια άλλα. Από αυτή την άποψη, είναι μία πρόκληση η ανάληψη καθηκόντων στο ΝΟΠ», ήταν το αρχικό σχόλιο.

Όσον αφορά στην παραγωγή νέων παιδιών, δήλωσε: «Θεωρώ ότι είναι επιβεβλημένο. Το πόλο χρειάζεται παραγωγή και πρέπει να βγάζει νέα παιδιά. Αυτός είναι και ο λόγος που έχει ανέβει τα τελευταία 20 χρόνια».

Ο στόχος του ΝΟΠ: «Αυτό που θα προσπαθήσουμε πάνω από όλα είναι να κρατηθούμε στην Α1 Εθνική, να κερδίσουμε χρόνο για να χτιστεί μία καινούρια ομάδα. Υπάρχει όρεξη και ενθουσιασμός που είναι βασικά συστατικά για καλή δουλειά. Πέφτει στις πλάτες των παιδιών βάρος γιατί ο ΝΟΠ έχει μεγάλη ιστορία, και η ομάδα αποτελείται από πολλούς Πατρινούς. Πάμε να βάλουμε τις βάσεις όσο γίνεται πιο γρήγορα, να χαρεί η Πάτρα και πάλι επιτυχίες με τα δικά της παιδιά».

Όσον αφορά στη Βουλιαγμένη, πρόσθεσε: «Είναι μία από τις μεγαλύτερες ομάδες, και έχει ενισχυθεί με παίκτες πρώτης γραμμής. Αν πάρει η όχι πρωτάθλημα δεν μπορεί να το πει κανείς.  Όλοι έχουν φιλοδοξίες και το ζητούμενο είναι ποιος θα αντέξει μέχρι το τέλος. Υπάρχουν 4-5 ομάδες μαζί με τον Πανιώνιο, που δείχνουν να έχουν φιλοδοξίες και αυτό δίνει ιδιαίτερο χρώμα στο πρωτάθλημα».

Η γνώμη του για την Εθνική, «Να προωθηθούν τα νέα παιδιά για να συνεχίσουν την προηγούμενη φουρνιά. Το πόλο δεν τελειώνει στο 2012. Δεν έχω καμία αντίρρηση να αγωνίζονται παιδιά όπως ο Γιώργος Αφρουδάκης, τον οποίο είχα την τύχη να προπονήσω, από την άλλη να μην είμαστε διστακτικοί να βάζουμε νέα παιδιά. Θέλει θάρρος».

Ο Γιάννη Γιαννουρής δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα προβλήματα: «Οι πολιτικοί πρέπει να βλέπουν τις διακρίσεις και να μην κλείνουν τα κολυμβητήρια. Να μην κλείσουμε τους αθλητικούς χώρους, το λέει συνέχεια ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, με όσα προβλήματα κι αν έχουμε».

Σύμφωνα με τον κόουτς του ΝΟΠ, υπάρχουν αρκετοί καλοί νέοι προπονητές, «Εγώ βλέπω να ξεχωρίζουν νέοι προπονητές. Η νέα γενιά έχει δώσει καλά δείγματα. Πολλοί παλιοί αθλητές που έπαιζαν στην Εθνική Ελλάδας έχουν αναλάβει και έχουν παραστάσεις. Θα τους κρίνει ο χρόνος.  Αυτή τη στιγμή έχουμε παιδιά με ιδέες που έχουν προβληματιστεί».

Δείτε στο παρακάτω Link όλο το αφιέρωμα του onsport.gr:

http://www.onsports.gr/Polo/Afierwmata/item/133154-Kainoyria-mera-sto-NOP-%28videos%29

Κολυμβητήριο Ν.Ο.Πατρών
Ακτή Δυμαίων έναντι ΔΕΗ


Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00 - 20.00
Σάββατο 10.00 - 13.00
Τηλ: 2610 317766

Email Επικοινωνίας: n-o-p@otenet.gr

Εθνικό κολυμβητήριο «Α. Πεπανός»

Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα έως Παρασκευή 15.00 - 21.00
Σάββατο 10.00 - 13.00
Τηλ: 2610 644303


Email Διαφήμισης:
nopatras@gmail.com 

Facebook

Flickr

Copyright © 2024 ΝΟΠ - ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΑΤΡΩΝ