Loading...
Π.Ορφανός: ενας πραγματικός πρωταθλητής σε όλα, που περνούσε απαρατήρητος
Κλίκ για μεγέθυνση
Π.Ορφανός: ενας πραγματικός πρωταθλητής σε όλα, που περνούσε απαρατήρητος

Παναγιώτης Ορφανός: Ο πρωταγωνιστής στην ομάδα υδατοσφαίρισης του ΝΟΠ πρωταθλητής στη ζωή και στα πρωτοπόρος στα γράμματα. Το λαμπρό αστέρι που οι περισσότεροι αγνοούσαμε ή τουλάχιστον μας άφηνε να γνωρίζουμε μόνο ένα μικρό κομμάτι του εαυτού του και της δύναμης ψυχής που τον χαρακτηρίζει. Ένα φωτεινό παράδειγμα όχι μόνο για την Πάτρα αλλά και όλη την Ελλάδα.

 Ο Τάσος Σταθόπουλος με το άρθρο του στην Πελοπόννησο της Κυριακής (05/ 10/2014) ανέδειξε ένα από πιο σημαντικά θέματα του πατρινού αθλητισμού τα τελευταία χρόνια που θα πρέπει να αποτελέσει το φωτεινό παράδειγμα για όλους τους νέους αθλητές και μη. Γνωρίζαμε λίγα για τον σπουδαίο αθλητή της ομάδας υδατοσφαίρισης του ΝΟΠ, που παράλληλα με τις αθλητικές του υποχρεώσεις ήταν υποχρεωμένος –όπως βέβαια και πολλοί άλλοι-  να εργάζεται καθημερινά στην δουλειά του πατέρα του. Αυτό που δεν γνωρίζαμε ήταν ότι ποτέ δεν είχε εγκαταλείψει τα όνειρά του για κάτι περισσότερο από τον απλό βιοπορισμό, κάτι που φαντάζει δύσκολο ή σχεδόν ακατόρθωτο για πολλούς νέους που όταν τελειώνουν το Λύκειο έχουν την εντύπωση ότι δεν έχουν την δυνατότητα και ικανότητα να σπουδάσουν και διαλέγουν κάτι που δεν τους ταιριάζει. Ο Ορφανός με την εισαγωγή του στην ΝΟΜΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ στην ηλικία των τριάντα χρονών απέδειξε ποτέ δεν είναι αργά όταν θέλεις και πιστεύεις σε κάτι!!! Ο Ναυτικός Όμιλος Πατρών θα σταθεί αρωγός στον πραγματικό πρωταθλητή του.

Καλή επιτυχία Παναγιώτη…Μας κάνεις περήφανους και η ομάδα σε έχει ακόμα περισσότερο ανάγκη τώρα, όχι μονό ως υπερασπιστή της άμυνά της, αλλά και ως ζωντανό παράδειγμα για όλους τους συναθλητές σου και τους νέους για την θέληση, επιμονή, προσπάθεια και επίτευξη των οποιοδήποτε στόχων.

  «Ο τερματοφύλακας πόλο, που στα 30 του μπήκε στην Νομική Σχολή Αθηνών!»

Του Τάσου Σταθόπουλου από την Πελοπόννησο

Μην παρατάς τα όνειρά σου. Ένα σύνθημα, που απηχεί σε ελάχιστους, πόσοι είναι πια αυτοί που κυνηγούν ένα όνειρο και το κάνουν πράξη;

Είναι πράγματι λίγοι αυτοί που το τολμούν κι ακόμα λιγότεροι αυτοί που τα καταφέρνουν. Μια τέτοια περίπτωση είναι ο τερματοφύλακας της ανδρικής ομάδας πόλο του ΝΟΠ, Παναγιώτης Ορφανός, που εδώ και μερικές εβδομάδες, είναι φοιτητής Νομικής και μάλιστα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών!

Κι όχι μόνο είναι αξιέπαινος επειδή ζει το όνειρό του, αλλά και για ρεκόρ Γκίνες, καθώς είναι 30 ετών και έχουν περάσει 12 χρόνια από τότε που ήταν μαθητής και άνοιξε για τελευταία φορά βιβλίο!

«Δεν έβγαινε επαγγελματικά με το πόλο, τα τελευταία χρόνια και λόγω της κρίσης, στην ουσία παίζαμε για το κέφι μας και για τον ΝΟΠ. Κάτι έπρεπε να κάνω, να δουλέψω, να βρω κάτι. Να ξέρετε, πάντα ήθελα να μπω στο Πανεπιστήμιο», η απάντησή του στο γιατί αποφάσισε να δώσει Πανελλήνιες.

Πριν από 12 χρόνια, όταν ήταν 18, είχε δώσει πανελλήνιες εξετάσεις, χωρίς όμως να μπορέσει να μπει πουθενά: «Ερήμην πήγα κι έδωσα, δεν θα πέρναγα πουθενά, το ήξερα, αφού δεν άνοιγα βιβλίο. Τότε είχα όνειρα να γίνω μεγάλος τερματοφύλακας στο πόλο. Λύκειο τέλειωσα με 15-16, είχα άλλες προτεραιότητες»….

http://pelop.gr/?page=article&srv=1&DocID=205682

Σχετικά Αρχεία

Κολυμβητήριο Ν.Ο.Πατρών
Ακτή Δυμαίων έναντι ΔΕΗ


Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00 - 20.00
Σάββατο 10.00 - 13.00
Τηλ: 2610 317766

Email Επικοινωνίας: n-o-p@otenet.gr

Εθνικό κολυμβητήριο «Α. Πεπανός»

Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα έως Παρασκευή 15.00 - 21.00
Σάββατο 10.00 - 13.00
Τηλ: 2610 644303


Email Διαφήμισης:
nopatras@gmail.com 

Facebook

Flickr

Copyright © 2024 ΝΟΠ - ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΑΤΡΩΝ