Loading...

Καθημερινή ενημέρωση για τις δραστηριότητες του Ναυτικού ομίλου Πατρών στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook : Ναυτικος Ομιλος Πατρων -ΝΟΠ

@PatrasNauticalClub

ΝΟΠ: Ενημέρωση. Συγχαρητήρια στον Ασημάκη Φωτήλα για την παγκόσμια επιτυχία του με την ομάδα του σχολείου του στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής στην Κόστα Ρίκα. Γιατί η εκπαίδευση και ο υγιής αθλητισμός είναι  έννοιες συμβατές και πρέπει να παραμένουν οι αμετακίνητοι στόχοι κάθε παιδιού.
Κλίκ για μεγέθυνση
ΝΟΠ: Ενημέρωση. Συγχαρητήρια στον Ασημάκη Φωτήλα για την παγκόσμια επιτυχία του με την ομάδα του σχολείου του στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής στην Κόστα Ρίκα. Γιατί η εκπαίδευση και ο υγιής αθλητισμός είναι  έννοιες συμβατές και πρέπει να παραμένουν οι αμετακίνητοι στόχοι κάθε παιδιού.ΝΟΠ: Ενημέρωση. Συγχαρητήρια στον Ασημάκη Φωτήλα για την παγκόσμια επιτυχία του με την ομάδα του σχολείου του στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής στην Κόστα Ρίκα. Γιατί η εκπαίδευση και ο υγιής αθλητισμός είναι  έννοιες συμβατές και πρέπει να παραμένουν οι αμετακίνητοι στόχοι κάθε παιδιού.

Ο Ασημάκης Φωτήλας δεν συνόδεψε αυτό το Σ/Κ την ομάδα μίνι-παίδων του ΝΟΠ στο τουρνουά του Βόλου . Παρά το γεγονός ότι στέρησε την ομάδα του σε δυναμικότητα ήταν απόλυτα δικαιολογημένος, καθώς εκπροσώπησε το σχολείο του, την Πάτρα και την Ελλάδα του σε μία πολύ πιο σημαντική εκδήλωση!! Στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής στην Κόστα Ρίκα όπου και διακρίθηκε .

Πολλά συγχαρητήρια στο Ασημάκη, στην οικογένειά του και τα άλλα παιδιά από τα σχολεία της Πάτρας που τίμησαν την πόλη μας και την πατρίδα μας. Ο ΝΟΠ μπορεί να περιμένει  και είμαστε σίγουροι ότι ο Ασημάκης και οι συναθλητές τους έχουν να μας προσφέρουν μεγάλες χαρές στο άμεσο μέλλον. Άλλωστε αυτό το είδαμε και το καλοκαίρι με την πρώτη συμμετοχή τους στο 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Υδατοσφαίρισης  2017, όπου διακρίθηκαν μεταξύ χιλιάδων νεαρών αθλητών και εκατοντάδων ομάδων από όλο την Ευρώπη και όλο τον κόσμο…

Η ολυμπιάδα ρομποτικής πραγματοποιήθηκε στην Κόστα Ρίκα

Η Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής (World Robot Olympiad™), μία ετήσια διοργάνωση παγκόσμιου βεληνεκούς για την επιστήμη, την τεχνολογία και την εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στην Κόστα Ρίκα από τις 10 ως τις 12 Νοεμβρίου 2017. Για ένα τριήμερο, τα βλέμματα όλων στράφηκαν δικαίως στα παιδιά που αποτελούν τον συνδετικό κρίκο κάθε κοινωνίας με το μέλλον της!

Οι ελληνικές ομάδες εκπροσώπησαν επάξια τη χώρα μας και στο πλαίσιο της διοργάνωσης κλήθηκαν να αναπτύξουν τη δημιουργικότητα και την εφευρετικότητά τους για την επινόηση και παρουσίαση ενός πρωτότυπου «Ρομπότ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (Sustainabot)», το οποίο θα συνεισφέρει λύσεις προς όφελος της ανθρωπότητας, διαμορφώνοντας ζώνες αειφορίας, δίχως να γνωρίζει σύνορα.

Tα νέα από τη WRO Costa Rica είναι εξαιρετικά για την κατηγορία Open. Η ομάδα SMARTBIRDS NEXT στην κατηγορία Open Elementary (Δημοτικό), με προπονητή τον κ. Παναγιώτη Βέρρα και τους μαθητές Λαμπροπούλου Εύα, Σουγλέρη Γεώργιο και Ρόδη Χαράλαμπο (44ο Δημοτικό Πατρών και Δημοτικό Νέου Σουλίου) κατέλαβε θέση εντός της πρώτης 8άδας παγκοσμίως.

Στην κατηγορία Regular Elementary (Δημοτικό), ανάμεσα σε 81 ομάδες, στην πρώτη 30άδα οι δύο ομάδες από την Αχαΐα Linkage (25η) & Robocaptains (26η) με προπονητή τον κ. Ανδρέα Τσιμπούρη και μαθητές τους Κωνσταντίνο Βαφέα, Χρήστο Λεβιθόπουλο, Ασημάκη Φωτήλα (2o Δημοτικό Πατρών, 5ο Δημοτικό Πατρών και Γυμνάσιο Καστριτσίου) και Μάριο-Κανέλλο Καραγεωργόπουλο, Γιώργο Ντούβα και Μαρία-Ελένη Μπουρλέσσα (Πειρ/κό Δημ. ΑΕΙ Πατρών, 9ο Δημοτικό Πατρών, 20ό Γυμνάσιο Πατρών) αντίστοιχα.

(πληροφορίες από: http://www.alfavita.gr/arthron/ekpaideysi/patrinoi-mathites-sarosan-stin-olympiada-ekpaideytikis-rompotikis-wro)

Η πρόκριση για την Ολυμπιάδα Ρομποτικής στην Κόστα Ρίκα

Από την Πάτρα στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στην Κόστα Ρίκα – Δείτε τους πατρινούς μαθητές που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας

Τέσσερις ομάδες από σχολεία της Πάτρας συμμετείχαν στον 9ο Πανελλήνιο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής και κατέκτησαν τις πρώτες θέσεις ανάμεσα σε 169 ομάδες και μεταξύ 513 μαθητών/τριών από όλες τις πόλεις της χώρας.

Αυτοί οι μαθητές και οι μαθήτριες θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Κόστα Ρίκα από τις 10 ως τις 12 Νοεμβρίου 2017.

Η διεθνής Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής (World Robot Olympiad™) αποτελεί μια ετήσια διοργάνωση παγκοσμίου βεληνεκούς για την επιστήμη, την τεχνολογία και την εκπαίδευση καθώς το βλέμμα όλων στρέφεται στα παιδιά που αποτελούν τον συνδετικό κρίκο κάθε κοινωνίας με το μέλλον της.

Συγκεκριμένα οι 4 ομάδες για την Ολυμπιάδα Ρομποτικής, στην Κόστα Ρίκα είναι οι ακόλουθες:

1η Θέση Δημοτικά

Ομάδα: Robocaptains-Robotica Προπονητής: Ανδρέας Τσιμπούρης

Μαθητές: Καραγεωργόπουλος Μάριος-Κανέλλος (Πειρ/κόΔημ. ΑΕΙ Πατρών)

Ντούβας Γιώργος (9ο Δημοτικό Πατρών)

Μπουρλέσσα Μαρία (20ο Γυμνάσιο Πατρών)

2η Θέση Δημοτικά Ομάδα: Linkage-Robotica  Προπονητής: Ανδρέας Τσιμπούρης

Μαθητές: Βαφέας Κωνσταντίνος (5ο Δημοτικό Πατρών)

Λεβιθόπουλος Χρήστος (Γυμνάσιο Καστριτσίου)

Φωτήλας Ασημάκης Ανδρέας (2oΔημοτικό Πατρών)

1η θέση OPEN Δημοτικά Ομάδα: SMARTBIRDS NEXT Προπονητής: Παναγιώτης Βέρρας

Μαθητές: Λαμπροπούλου Εύα (2ο Γυμνάσιο Πατρών)

Σουγλέρης Γεώργιος (20ο Γυμνάσιο Πατρών),

Ρόδης Χαράλαμπος (20ο Γυμνάσιο Πατρών)

1η Θέση Λύκεια Ομάδα: Le Velo Robotica Προπονητής: Ανδρέας Τσιμπούρης

Μαθήτριες: Μπουρλέσσα Ελευθερία (12ο ΓΕΛ Πατρών),

Καμπούρη Ευδοκία (12ο ΓΕΛ Πατρών),

Κολλιοπούλου Όλγα (2ο ΓΕΛ Πατρών).

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης οι ομάδες καλούνται να αναπτύξουν τη δημιουργικότητα και εφευρετικότητα τους, οξύνοντας παράλληλα τις ικανότητες τους, για την επινόηση και παρουσίαση ενός πρωτότυπου «Ρομπότ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (Sustainabot)» το οποίο θα συνεισφέρει λύσεις προς όφελος της ανθρωπότητας, διαμορφώνοντας ζώνες  αειφορίας, δίχως να γνωρίζει σύνορα.

Τους γονείς με τους μαθητές των 4 ομάδων, καθώς και τους προπονητές τους, θα υποδεχτεί το Σάββατο, 4 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 11:30 στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας (Ακτή Δυμαίων 25Α),ο Περιφερειακός Διευθυντής Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης κ. Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά τα εξής:

«Η σημαντική αυτή διάκριση των μαθητών από τα σχολεία της Αχαΐας και των προπονητών τους μπαίνει στην τελική ευθεία. Από την πρώτη στιγμή αγκαλιάσαμε την προσπάθεια αυτή με τα Πατρινόπουλα που έχουν δείξει παραδοσιακά, από το 2013, ότι μπορούν, ειδικά στον τομέα της ρομποτικής να διαπρέψουν. Στηρίζοντας την προσπάθεια αυτή ενισχύουμε τους αναδυόμενους επιστήμονες του αύριο. Κατ’ επέκταση συμπορευόμαστε με την πεποίθηση ότι η επένδυση στα παιδιά μας είναι το κλειδί για το μέλλον της (Δυτικής) Ελλάδας και του πλανήτη μας.

Τα παιδιά αυτά είναι το μεγαλύτερο "κεφάλαιο" που έχει η χώρα μας. Γι αυτό και πρέπει να επενδύουμε στη γνώση και να βρισκόμαστε δίπλα τους. Μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν πρότυπο για όλους εμάς και κυρίως να αποτελέσουν παράδειγμα για μεγαλύτερη συμμετοχή μαθητών από τα σχολεία της Δυτικής Ελλάδας σε ανάλογες πρωτοβουλίες».

 

Λίγα λόγια για το διαγωνισμό

Ο παγκόσμιος διαγωνισμός ρομποτικής εγνωσμένης αξίας χαίρει της εμπιστοσύνης των διεθνών ΜΜΕ, καθώς αναμένεται να συμμετάσχουν περισσότεροι από 3 χιλιάδες μαθητές από 55 χώρες και να παρευρεθούν παρακολουθώντας χιλιάδες επισκέπτες.

Να σημειωθεί ότι τις ομάδες εν μέρει στηρίζουν ο μη κερδοσκοπικός Οργανισμός «WROHellas», με στρατηγικό συνεργάτη την Cosmote, συνδράμοντας στην ικανοποίηση μέρους των αναγκών της συμμετοχής της Ελληνικής Ολυμπιακής αποστολής.

http://www.imerisios.gr/2017/10/blog-post_44.html

 

Κολυμβητήριο Ν.Ο.Πατρών
Ακτή Δυμαίων έναντι ΔΕΗ


Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00 - 20.00
Σάββατο 10.00 - 13.00
Τηλ: 2610 317766

Email Επικοινωνίας: [email protected]

Εθνικό κολυμβητήριο «Α. Πεπανός»

Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα έως Παρασκευή 15.00 - 21.00
Σάββατο 10.00 - 13.00
Τηλ: 2610 644303


Email Διαφήμισης:
[email protected] 

Facebook

Flickr

© Copyright 2020 ΝΟΠ - ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΑΤΡΩΝ