Loading...

Καθημερινή ενημέρωση για τις δραστηριότητες του Ναυτικού ομίλου Πατρών στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook : Ναυτικος Ομιλος Πατρων -ΝΟΠ

@PatrasNauticalClub

Ημερομηνία: Τετάρτη 01 Αύγ 2018
NOΠ: Ενημέρωση.  Σε σημαντική θέση και ανοδική πορεία ο ΝΟΠ Μια πρώτη αξιολόγηση των πρωταθλημάτων υποδομών στην υδατοσφαίριση μέσα από το άρθρο του Δημήτρη Σελετόπουλου.
Κλίκ για μεγέθυνση
NOΠ: Ενημέρωση.  Σε σημαντική θέση και ανοδική πορεία ο ΝΟΠ Μια πρώτη αξιολόγηση των πρωταθλημάτων υποδομών στην υδατοσφαίριση μέσα από το άρθρο του Δημήτρη Σελετόπουλου.

Όπως και την προηγούμενη χρονιά ο Δημήτρης Σελετόπουλος έκανε μια αξιολόγηση της συμμετοχή των ομάδων στα ηλικιακά πρωταθλήματα των υποδομών υδατοσφαίρισης. Η αξιολόγηση έγινε «βάσει των αγώνων, των βαθμών που κερδίζει συνολικά η κάθε ομάδα, των παιχνιδιών που φυσικά παίζει, αλλά και μέχρι που έφτασε. Όλες οι ομάδες παίρνουν μπόνους συμμετοχής και από εκεί και πάρα μετρούν οι βαθμοί και η κατάταξη.»

Στην αξιολόγηση γίνεται ιδιαίτερη θετική αναφορά στον ΝΟΠ και στην ανοδική πορεία των τελευταίων χρόνων (από το 20011-12 με την αναδιοργάνωση των υποδομών από τον Γ.Γιαννουρή) που επιβεβαιώνεται και σταθεροποιείται στην πρώτη δεκάδα. 

«Ευχάριστη έκπληξη ο ΝΟΠ που ξεπέρασε το φράγμα των 10.000 βαθμών και πέρασε στην 5η θέση ενώ στην 6η ανέβηκε η Γλυφάδα. Την 10αδα κλείνουν Εθνικός, Χανιά, ΠΑΟ και Χίος.»

Να αναφέρουμε εδώ ότι στην φετινή χρονιά, παρά το γεγονός ότι οι ομάδες εφήβων και παίδων δεν κατάφεραν (για λεπτομέρειες) να προκριθούν στις τελικές φάσεις των πρωταθλημάτων τους, τα καλύτερα αποτελέσματα στους προκριματικούς ομίλους, αλλά κυρίως η κατάταξη των ομάδων νέων και μίνι-παίδων στους τελικούς, έκαναν την διαφορά και τοποθέτησαν τον ΝΟΠ στην πρώτη πεντάδα των σωματείων στην Ελλάδα.

Τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά για τους στόχους που έχει θέσει ο ΝΟΠ για την ανάπτυξη του πόλο στην Πάτρα και την παρουσία του Ομίλου  στην πρωτοπορία μεταξύ των καλυτέρων ναυταθλητικών σωματείων. Μπορεί βέβαια αυτά τα αποτελέσματα να μην θεωρούνται – ακόμα - από πολλούς ιδιαίτερα ικανοποιητικά, αφού δεν συνοδεύονται από εντυπωσιακά μετάλλια, αλλά αναδεικνύουν αδιαμφισβήτητα την συστηματική δουλεία στις υποδομές του Ομίλου και φιλοδοξούμε τα επόμενα χρόνια, μεγαλύτερες επιτυχίες θα το αποδείξουν. Στην επόμενη πενταετία, αν συνεχιστεί η ίδια πολιτική, αποτέλεσμα διοικητικής σταθερότητας, οργανωτικής αποτελεσματικότητας και μονιμότητας του τεχνικού επιτελείου, όλες οι ομάδες του ομίλου θα στελεχώνονται από πολλούς έμπειρους και ταλαντούχους αθλητές, που θα πρωταγωνιστούν παντού και πέρα από τα όρια της πόλης και τις χώρας. 

Αν αυθαίρετα στην αξιολόγηση εδώ, συμπεριλάβει  και την ανδρική ομάδα πόλο, αποτελεί πεποίθηση ότι οποιαδήποτε κριτική για αποτυχία συμμετοχής στην Α1 κατηγορία, είναι πιθανόν κακεντρεχής. Η αντρική ομάδα πρωταγωνίστησε μέχρι τέλους στην κατηγορία της, με λίγους, αλλά δικούς της κατεξοχήν αθλητές και προπονητές, πολύ νεαρότερους από την πλειοψηφία των αντιπάλων της και κυρίως με ελάχιστες οικονομικές δυνατότητες.

Βέβαια η γενική αξιολόγηση του ΝΟΠ υστερεί, καθώς στην κολύμβηση δεν υπάρχουν ανάλογες επιτυχίες σε εθνικό επίπεδο. Έχει τεθεί πλέον ως προτεραιότητα, η οργάνωση, στήριξη και ανάπτυξη του κολυμβητικού τμήματος, ώστε να μπορέσει ξανά ο Όμιλος να πρωταγωνιστήσει πανελλαδικά. Αποτελεί  υποχρέωση του ΝΟΠ, να ξαναγίνει το φυτώριο νέων κολυμβητών-τριών, ώστε η Πάτρα στην ερχόμενη δεκαετία να χαίρεται με τις νέες επιτυχίες των κολυμβητών/τριώνν της σε πανελλήνιο και διεθνές επίπεδο, όπως ακόμα και σήμερα συνεχίζουμε να έχουμε ως σημείο αναφοράς την Δώρα Δράκου και την Κρύστελ Βουρνά. Απαραίτητη προϋπόθεση και εδώ, η ύπαρξη σταθερής διοίκησης και η μακροχρόνια παρουσία ικανών προπονητών σε όλα τα επίπεδα, που θα είναι ικανοποιημένοι να συνεργάζονται με τον Όμιλο και θα τους εξασφαλίζονται οι ικανές και αναγκαίες συνθήκες στο εθνικό κολυμβητήριο.

Όλα τα παραπάνω συμβαίνουν σε ένα αρκετά ασφυκτικό διοικητικό και οικονομικό πλαίσιο, όπου ο ΝΟΠ καλείται να διαχειριστεί μεγάλα οικονομικά προβλήματα από το παρελθόν και να προωθήσει σημαντικές αποφάσεις για την θεσμοθέτηση της αποτελεσματικής λειτουργίας του Ομίλου και την κατοχύρωση, διαχείριση και εκμετάλλευση της περιουσίας του. Επιπλέον, η καθημερινή λειτουργία και συντήρηση του ιδιόκτητου κολυμβητηρίου του με τις υψηλότερες προδιαγραφές υγιεινής και ασφάλειας, είναι αποτέλεσμα συστηματικού έργου και διάθεσης σημαντικών οικονομικών πόρων.  Το κολυμβητήριο του ΝΟΠ «Επ.Πετραλιάς» αποτελεί ένα σημείο αναφοράς της Πάτρας στο χώρο του αναμορφούμενου παραλιακού μετώπου και έχει αποσπάσει τις καλύτερες κριτικές από τους επισκέπτες και τις φιλοξενούμενες ομάδες.

Είναι απολύτως απαραίτητο να αντιληφθούμε ότι η στήριξη και η λειτουργία των τμημάτων και των εγκαταστάσεων του ΝΟΠ, προέρχεται αποκλειστικά και μόνο από τις συνδρομές των αθλητών και των λίγων μελών του και φίλων-χορηγών. Είναι απαραίτητο στο άμεσο μέλλον να διευρυνθεί η βάση των μελών και χορηγών του Ομίλου, ώστε οι στόχοι και η αναπτυξιακή πορεία του Ομίλου να συνεχιστούν αδιάλειπτα.  Χρειάζεται η εθελοντική και οικονομική προσφορά από περισσότερους πολίτες. Όσοι αγαπούν τον ΝΟΠ και χαίρονται με την παράδοση, τις επιτυχίες της πόλης στο ναυταθλητισμό  καλούνται να βρεθούν δίπλα στον Ομιλο, να φέρουν τα παιδιά τους στα τμήματα και να βοηθήσουν εθελοντικά όπου ο καθένας μπορεί και υπάρχει ανάγκη. Να γίνουν συμμέτοχοι και συντελεστές των νέων και μεγαλύτερων μελλοντικών επιτυχιών του Ομίλου.

«Ο ΝΟΠ είναι η Πάτρα και η Πάτρα είναι ο ΝΟΠ»

 

Όλο το άρθρο του Δ.Σελετόπουλου στην ιστοσελίδα του “Aquatics Palnet”

ΥΠΟΔΟΜΕΣ 2018

http://www.aquaticsplanet.com/%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CE%BC%CE%B5%CF%83-2018-1%CE%BF%CF%82-%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CE%BF%CE%BA-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-1%CE%B7-%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AC/

 

#NOPatrasNauticalClub, #NOP

 

Κολυμβητήριο Ν.Ο.Πατρών
Ακτή Δυμαίων έναντι ΔΕΗ


Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00 - 20.00
Σάββατο 10.00 - 13.00
Τηλ: 2610 317766

Email Επικοινωνίας: [email protected]

Εθνικό κολυμβητήριο «Α. Πεπανός»

Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα έως Παρασκευή 15.00 - 21.00
Σάββατο 10.00 - 13.00
Τηλ: 2610 644303


Email Διαφήμισης:
[email protected] 

Facebook

Flickr

© Copyright 2020 ΝΟΠ - ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΑΤΡΩΝ