Loading...

Κατηγορίες

Καθημερινή ενημέρωση για τις δραστηριότητες του Ναυτικού ομίλου Πατρών στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook : Ναυτικος Ομιλος Πατρων -ΝΟΠ

@PatrasNauticalClub

NOΠ: Διοίκηση Διοργάνωση Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας Laser 4.7 από τον Αθλητικό Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Ρίου «Ιασων» Πρόταση για στήριξη της διοργάνωσης  και συνεργασία με τον ΝΟΠ  Πέμπτη, 09/11/2017
Κλίκ για μεγέθυνση

Αντιπροσωπεία του Αθλητικού Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Ρίου ΙΑΣΩΝ αποτελούμενη από  τον Πρόεδρο κ. Σπύρο Κρότση και το μέλος κ.Νίκο Ταρσινό (που είναι επίσης μέλος στο ΔΣ της ΕΙΟ) είχαν την Πέμπτη (09/11) το μεσημέρι συνάντηση στα Γραφεία του ΝΟΠ με τον Πρόεδρο Π.Καθρέπτα, τον γ.γραμματέα Τ.Καλοκαιρινό και τον γ.αρχηγό Μ.Γεωργαρά.  

Θέμα της συνάντησης ήταν η ενημέρωση σχετικά με την διοργάνωση από τον «Ιάσωνα» του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας “2018 European Laser 4.7” εφήβων-νεανίδων & παίδων-κορασίδων, που θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα τον μεταξύ 07-14 Απριλίου 2018. Από τον ΝΟΠ ζητήθηκε η στήριξη της διοργάνωσης και προτάθηκε συνεργασία σε τομείς που ο  Όμιλος μπορεί να προσφέρει συμβάλλοντας στην επιτυχή υλοποίηση των διεθνών ιστιοπλοϊκών αγώνων στην Πάτρα.

Ο Πρόεδρος του ΝΟΠ Π.Καθρέπτας αναφέρθηκε στην πάγια αρχή του ΝΟΠ να στηρίζει οποιαδήποτε προσπάθεια αναδεικνύει την Πάτρα, την πολιτιστική της ιστορία της και τον αθλητισμό της. Επίσης η αμέριστη συμπαράσταση του ΝΟΠ είναι δεδομένη για τον επιπλέον λόγο ότι πρόκειται για δραστηριότητες στον χώρο του ναυταθλητισμού, όπου ο ΝΟΠ αποτελεί μέρος της ζωντανής ιστορίας της πόλης. Επίσης εκ μέρους του ΝΟΠ υπήρξε θετική αποδοχή στην πρόταση συνεργασίας και συνδρομής του Ομίλου σε επίπεδο τεχνογνωσίας και υποδομών στην υλοποίηση των αγώνων. Στο επόμενο ΔΣ του ΝΟΠ θα τεθεί προς συζήτηση το πλαίσιο της προτεινόμενης συνεργασίας και αναμένεται να εγκριθεί. Κρίνεται ιδιαίτερα τιμητική η συμβολή  του ΝΟΠ σε αυτό το σημαντικό αθλητικό γεγονός που προβάλει και αναδεικνύει την Πάτρα σε διεθνές επίπεδο που δίνει επίσης σημαντική προστιθέμενη αξία σε εμπειρία και εν όψει των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων το 2019.    

 

Σχετικά με τους αγώνες να αναφερθεί επίσης ότι :

Η Πάτρα τιμήθηκε με την ανάθεση των αγώνων της μεγαλύτερης κατηγορίας Ιστιοπλοΐας τριγώνου της κλάσης Laser 4.7, η οποία αφορά νέους και νέες ηλικίας από 12 έως 17 ετών. Η  διοργάνωση έχει ανατεθεί από την Ευρωπαϊκή κλάση LASER ( Eurlca.org) με την έγκριση της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας  στον Ιστιοπλοϊκό  όμιλο ΙΑΣΩΝ.

Έφηβοι  από 40 χώρες θα πλεύσουν στα νερά του Πατραϊκού Κόλπου, σε ένα Παγκοσμίου επιπέδου γήπεδο που μας διαθέτει η φύση δωρεάν και για ένα άθλημα το οποίο έχει φέρει πληθώρα Ολυμπιακών και Παγκοσμίων μεταλλίων. Πάνω από 350 αθλητές και αθλήτριες από 40 χώρες και 1.000 περίπου συνοδοί και παράγοντες της διεθνούς ιστιοπλοϊκής κοινότητας θα βρεθούν στην πόλη μας και θα ανοίξουν τα πανιά τους στον πατραϊκό.

Αγώνες αντίστοιχου επιπέδου, έχουν να γίνουν στην χώρα μας περισσότερα από 30 χρόνια και δεν έχουν ξαναγίνει ποτέ σε επαρχιακή πόλη.

Η Πάτρα, η παραλιακή πόλη που έχει γυρισμένη την πλάτη στη θάλασσα, θα την κοιτάξει στα μάτια και θα την αγκαλιάσει. Το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα είναι ουσιαστική αφορμή  ανάπτυξης της πόλης  με ελάχιστο κόστος, και ο στόχος μας είναι  η πόλη να μπει στο παγκόσμιο χάρτη του ναυταθλητισμού και όλα τα παιδιά να μπορούν να κάνουν ιστιοπλοΐα.

 

Ο Αθλητικός Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Ρίου Πάτρας ΙΑΣΩΝ ιδρύθηκε το 1999 και οι εγκαταστάσεις του βρίσκονται μέσα στον χώρο της πρώην πλαζ του ΕΟΤ του Δήμου Πατρέων.

Σκοπός του είναι η διάδοση του αθλήματος της αγωνιστικής ιστιοπλοΐας από τις μικρές ακόμα ηλικίες. Για το λόγο αυτό διατηρεί τμήματα Optimist, Laser Radial και Laser 4.7, καθώς και αγωνιστικά τμήματα ιστιοπλοΐας ανοικτής θαλάσσης.

http://iasonsailing.eu/

https://www.facebook.com/iasonsailing

 

Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας εφήβων θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα τον Απρίλιο του 2018.

2018 European Youth Championships Laser 4.7

http://www.europeanlaser47.eu/#section-contact

 

Κολυμβητήριο Ν.Ο.Πατρών
Ακτή Δυμαίων έναντι ΔΕΗ


Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00 - 20.00
Σάββατο 10.00 - 13.00
Τηλ: 2610 317766

Email Επικοινωνίας: n-o-p@otenet.gr

Εθνικό κολυμβητήριο «Α. Πεπανός»

Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα έως Παρασκευή 15.00 - 21.00
Σάββατο 10.00 - 13.00
Τηλ: 2610 644303


Email Διαφήμισης:
nopatras@gmail.com 

Facebook

Flickr

© Copyright 2024 ΝΟΠ - ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΑΤΡΩΝ