Loading...

Κατηγορίες

Καθημερινή ενημέρωση για τις δραστηριότητες του Ναυτικού ομίλου Πατρών στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook : Ναυτικος Ομιλος Πατρων -ΝΟΠ

@PatrasNauticalClub

ΝΟΠ: Διοίκηση. Η έναρξη συνεργασίας μεταξύ των ναυτικών ομίλων του Ιονίου. Η υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του ΝΟΠ-ΝΑΟΚ & ΝΟΑ στην Πάτρα στις 30/09/2017
Κλίκ για μεγέθυνση
ΝΟΠ: Διοίκηση. Η έναρξη συνεργασίας μεταξύ των ναυτικών ομίλων του Ιονίου. Η υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του ΝΟΠ-ΝΑΟΚ & ΝΟΑ στην Πάτρα στις 30/09/2017

Στην διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού (23-30/09/2017) ο ΝΟΠ παράλληλα με τις δράσεις που διοργάνωσε για την ανάδειξη της υδατοσφαίρισης και της κολύμβησης, αντιπρόσωποι από τα διοικητικά συμβούλια του ΝΑΟ Κέρκυρας του ΝΟ Αργοστολίου και του ΝΟ Πατρών, συναντήθηκαν, συζήτησαν και  υπέγραφαν ένα μνημόνιο συνεργασίας που σταδιακά φιλοδοξεί να σχηματιστεί ένα δίκτυο συνεργασίας μεταξύ των ναυτικών ομίλων του Ιονίου. Ειδικότερα:

Το Δελτίο Τύπου για την συνάντηση των Πρόεδρων σχετικά με την ίδρυση

«Δίκτυο Συνεργασίας & Αλληλεγγύης Αθλητικών Ομίλων Ιονίου Πελάγους»

Οι εκπρόσωποι των Διοικητικών Συμβουλίων των τριών ιστορικών Ομίλων  του Ιονίου (ΝΑΟ Κέρκυρας, ΝΟ Αργοστολίου και ΝΟ Πατρών) σε συνάντηση που έλαβε χώρα στην Πάτρα (30 Σεπτεμβρίου 2017) στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Πατρών, με την ευκαιρία της διοργάνωσης του «1ου Κυπέλλου Ιονίου 2017» και της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού, προχώρησαν στην υπογραφή κατ’αρχήν συμφωνίας για την ίδρυση ενός Δικτύου Συνεργασίας & Αλληλεγγύης Αθλητικών Ομίλων Ιονίου Πελάγους.

Της συνάντησης αυτής είχε προηγηθεί μία πρώτη συνάντηση μεταξύ των ιστορικών ομίλων στο Αργοστόλι στις 20/08/2017, με την ευκαιρία της επετείου των 60 χρόνων της ίδρυσης του ΝΟΑ. Στο Αργοστόλι οι πρόεδροι, Πέτρος Καθρέπτας, Ν.Ο. Πατρών [1929], Τηλέμαχος Γαβαλάς, Ν.Α.Ο. Κέρκυρας ]1935] και Λούκας Νηφοράτος, Ν.Ο. Αργοστολίου [1957], συζήτησαν και παρέθεσαν τις σκέψεις τους για τον τρόπο ενδυνάμωσης της συνεργασίας τους μέσα από ένα δίκτυο Ομίλων Ιονίου με συγκριμένους στόχους και κοινές προσπάθειες.

Η υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας στην Πάτρα αποτελεί την επιβεβαίωση της ικανοποίησης και της θέλησης των ιστορικών Ομίλων να προχωρήσουν, όπως εκφράστηκε και διαμορφώθηκε μετά από συζήτηση και έγκριση από τα αντίστοιχα διοικητικά συμβούλια.

Αυτή είναι μια καταρχάς και καταρχήν συμφωνία για σύσφιξη και προαγωγή των ιστορικών και κοινωνικών στόχων και αναφορών των τριών συλλόγων, η οποία σύντομα θα λάβει επίσημη μορφή με τη δημιουργία μιας « ένωσης συνεργασίας - δικτύου αλληλεγγύης» που θα αποτελείται από ομίλους - συλλόγους που καλλιεργούν τον αθλητισμό της θάλασσας στο χώρο του Ιονίου.

Κοινά στοιχεία ταυτότητας – Κοινές επιδιώξεις του «Δικτύου Συνεργασίας & Αλληλεγγύης ναυταθλητικών ομίλων»

*  Η θάλασσα του Ιονίου κοινός χώρος αναφοράς.

*  Ιστορικοί δεσμοί, πολύχρονες αθλητικές , διοικητικές και πολιτισμικές σχέσεις.

*  Διασφάλιση των συμφερόντων μας προς όλους τους θεσμικούς και μη φορείς.

*  Προστασία και ανάδειξη των ιστορικών μας εγκαταστάσεων που εμφανίζουν κοινά χαρακτηριστικά.

*  Προαγωγή και ανάπτυξη των αθλημάτων του νερού.

*  Διαμόρφωση συνθηκών αθλητικού τουρισμού στο χώρο του Ιονίου, ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, της κοινωνίας και των ομίλων.

*  Ενδυνάμωση της ταυτότητας και της ενότητας του Ιονίου Πελάγους μέσα από διοργάνωση αγώνων και εκδηλώσεων.

*  Κοινή στάση και εκπροσώπηση απέναντι σε ενέργειες που πλήττουν την ιστορία, το έργο, τη λειτουργία, τις εγκαταστάσεις, τον πολιτισμό των ομίλων / συλλόγων.

Στην κίνηση αυτή ηγούνται οι παραπάνω ιστορικοί όμιλοι και καλούνται να συμμετέχουν όλα τα ναυταθλητικά σωματεία με σημείο αναφοράς και δράσης το πέλαγος του Ιονίου.

Αποκλειστικός σκοπός του Δικτύου είναι η ανάπτυξη του ναυτικού αθλητισμού στο Ιόνιο και η προστασία της παράδοσης και των αθλητικών εγκαταστάσεων των Ομίλων μαζί με την ανάδειξη της παράδοσης και της ιστορίας τους.

Στο επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν οι περαιτέρω ενέργειες του Δικτύου

Επικυρώθηκε και υπογράφηκε το μνημόνιο συνεργασίας για την Ίδρυση του «Δικτύου Συνεργασίας & Αλληλεγγύης Ιονίου Πελάγους»

Οι  Πρόεδροι και οι Γενικοί Γραμματείς των τριών ιστορικών Ομίλων του αθλητισμού του Ιονίου Πελάγους:

Εκ μέρους του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου Κέρκυρας (ΝΑΟΚ) 

  • Ο Πρόεδρος, Γαβαλάς Τηλέμαχος
  • Ο Γεν. Γραμματέας, Παυλόγιαννης Άκης

Εκ μέρους του Ναυτικού Ομίλου Αργοστολίου  (ΝΟΑ) 

  • Ο Πρόεδρος, Νιφοράτος Λούκας
  • Η Γεν. Γραμματέας Μωραϊτίδου Αλεξάνδρα

Εκ μέρους του Ναυτικού Ομίλου Πατρών (ΝΟΠ) 

  • Ο Πρόεδρος,  Καθρέπτας Πέτρος
  • Ο Γεν. Γραμματέας, Καλοκαιρινός Τάκης
Μετα το τελος των εκδηλώσεων και της "Αθλητικής Βραδιάς με Αστερια στον ΝΟΠ", οι εκπροσωποι των τριών ομίλων μαζί με Δρ.Διον.Σιμόπουλο

Μετά το τέλος των εκδηλώσεων και της "Αθλητικής Βραδιάς με Αστέρια στον ΝΟΠ", οι εκπρόσωποι των τριών ομίλων μαζί με τον Δρ.Διον.Σιμόπουλο Διονύσιος Σιμόπουλος είχαν δείπνο στο εστιατόριο Cuccuvaia που τους παρέθεσε ο ΝΟΠ. Στην συνάντηση παραβρέθηκε και η πρώην πρόεδρος του ΝΟΠ κα.Λήδα Τασσοπούλου Παπαμανώλη. Εκ μέρους του ΝΟΠ θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την διεύθυνση του εστιατορίου Cuccuvaia για την υποδοχή και το υπέροχο μενού που παρέθεσε.

 

Κολυμβητήριο Ν.Ο.Πατρών
Ακτή Δυμαίων έναντι ΔΕΗ


Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00 - 20.00
Σάββατο 10.00 - 13.00
Τηλ: 2610 317766

Email Επικοινωνίας: n-o-p@otenet.gr

Εθνικό κολυμβητήριο «Α. Πεπανός»

Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα έως Παρασκευή 15.00 - 21.00
Σάββατο 10.00 - 13.00
Τηλ: 2610 644303


Email Διαφήμισης:
nopatras@gmail.com 

Facebook

Flickr

Copyright © 2024 ΝΟΠ - ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΑΤΡΩΝ