Loading...

Κατηγορίες

Καθημερινή ενημέρωση για τις δραστηριότητες του Ναυτικού ομίλου Πατρών στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook : Ναυτικος Ομιλος Πατρων -ΝΟΠ

@PatrasNauticalClub

ΝΟΠ: «Μαζί με τους Ολυμπιονίκες στον ΝΟΠ» Μια ημέρα που πολλοί θα θυμούνται . «4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2017-18»
Κλίκ για μεγέθυνση
ΝΟΠ: «Μαζί με τους Ολυμπιονίκες στον ΝΟΠ» Μια ημέρα που πολλοί θα θυμούνται . «4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2017-18»

Μια πολύ ξεχωριστή ημέρα σήμερα Δευτέρα (02/10) στο κολυμβητήριο του ΝΟΠ. Εξαιρετική τιμή για τον Όμιλο και την Πάτρα. Μπορούμε να πούμε ότι ήταν  ιδιαίτερη σημαντική για εκατοντάδες παιδιά του δημοτικού, που είχαν την δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά και να μιλήσουν με σπουδαίους αθλητές και αθλήτριες – Ολυμπιονίκες, και να ακούσουν από αυτούς τις βασικές τεχνικές αθλημάτων να τα γνωρίσουν και παράλληλα να ενημερωθούν για τις αρχές του Ολυμπισμού και την συμβολή της χώρας σε αυτόν.

Ο Ναυτικός Όμιλος Πατρών σε συνεργασία με το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας (ΔΚΟΕ - https://www.olympictruce.org/index.php?lang=el)  

και τον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών  (ΣΕΟ - http://olympicwinners.gr/) διοργάνωσε το  εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα με θέμα «οι πέντε κύκλοι», στα πλαίσια της «4ης Πανελλήνιας  Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2017-18» του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων. Κεντρική ιδέα ήταν τα παιδιά δημοτικών σχολείων της Πάτρας να ενημερωθούν ώστε:

Στόχος είναι η υιοθέτηση του αθλητισμού ως υγιεινού τρόπου ζωής, αλλά και η ανάδειξη των αρχών του Ολυμπισμού ως κοινή συνισταμένη για ειρήνη, σεβασμό, ανεκτικότητα  και συνεργασία σε διεθνές επίπεδο.

Η επιλογή 600 περίπου μαθητών δημοτικών σχολείων (όλων των τάξεων) έγινε από την Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του Ν. Αχαΐας μετά από ενημέρωση και αίτηση των ενδιαφερόμενων σχολείων των σχολείων να συμμετάσχουν .

 

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα υλοποίησε ομάδα Ελλήνων Ολυμπιονικών, επικουρούμενοι από τους προπονητές και προπονήτριες του ΝΟΠ ενώ νεαροί αθλητές του Ομίλου κολύμπησαν και έπαιξαν πόλο. Επίσης στην οργάνωση του προγράμματος βοήθησε η Ακαδημία των Σπορ @Ακαδημία των Σπορ και ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πατρών @Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πατρών με εκπαιδευτές, προπονητές, καθώς και με τον απαιτούμενο αθλητικό εξοπλισμό.

Την διεύθυνση του προγράμματος είχαν τα στελέχη του ΔΚΟΕ με επικεφαλής τον διευθυντή του, καθηγητή Κωνσταντίνο Φίλη, ενώ την οργάνωση και στον συντονισμό των μαθητών είχε η Δ/νση Φυσικής Αγωγής, με επικεφαλής την προϊσταμένη κα.Γεωργία Μητρογιάννη και τον εκπαιδευτικό-γυμναστή Μιχάλη Μπαρτζελά, επικουρούμενοι από αντίστοιχους δασκάλους/λες των σχολείων. Σημαντικό ρόλο στην διαχείριση των μαθητών στον χώρο του κολυμβητηρίου είχαν οι εκπαιδευτές/εκπαιδεύτριες του ΝΟΠ (Βασ. Λαμπάτος, Παναγ.Βασιλόπουλος, Κ.Σακκαλής). Ο προπονητής κολύμβησης του ΝΟΠ Λευτέρης Μήτρακας μαζί με την πρωταθλήτρια κολύμβησης Κρυστέλ Βουρνά ήσαν οι κύριοι υπεύθυνοι για την παρουσίαση της κολύμβησης στα παιδιά. Σημαντική ήταν επίσης η βοήθεια και άλλων συνεργατών & εκπαιδευτών του Ομίλου (Μάχη Βεντούρη, Έλενα Ιατρού, Αγγελική Χατζούλα, Αγγελική Καμπέρου).

Επίσκεψη στο Κολυμβητήριο του ΝΟΠ προκειμένου να δουν και να ενημερωθούν για το πρόγραμμα είχε ο   Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας κ. Γρηγόρης Αλεξόπουλος, καθώς και ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, συνοδευόμενος από την Σύμβουλο Φυσικής Αγωγής της Περιφέρειας κα. Πολυξένη Κοτρέτσου.

Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα από την πλευρά των διοργανωτών συμμετείχαν:

Από το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας (ΔΚΟΕ) τα στελέχη:

 • Δρ.Κωνσταντίνος Φίλης, Διευθυντής ΔΚΟΕ –Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων Πάντειο Πανεπιστήμιο
 • Ντόρα Πάλλη, Υποδιευθύντρια ΔΚΟΕ
 • Κλιφ Πάρυ, Εκπαιδευτής Βρετανικού Συμβουλίου, υπεύθυνος για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Σέβομαι την Διαφορετικότητα»

Από τον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών (που θα έρθουν αποκλειστικά για αυτό τον σκοπό στην Πάτρα προσκεκλημένοι του ΝΟΠ):

 • Εύη Μωραϊτίδου, Ολυμπιονίκης υδατοσφαίρισης
 • Βουλα Κοζομπόλη, Ολυμπιονίκης υδατοσφαίρισης
 • Δημήτρης Μιτελούδης, Ολυμπιονίκης υδατοσφαίρισης
 • Βιργινία Κραβαριώτη, Ολυμπιονίκης ιστιοπλοΐας
 • Δημήτρης Καφφάτος, Ολυμπιονίκης χειροσφαίρισης

Επίσης από την Πάτρα πήραν μέρος:

 • Μάκης Γεωργαράς Ολυμπιονίκης Υδατοσφαίρισης (Ατλάντα 1996)
 • Κρύστελ Βουρνά, πρωταθλήτρια κολύμβησης (συμμετοχή στις Ολυμπιάδες Λονδίνο 2012 και Ρίο 2016)

 

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα είχε ως εξής:

Πρόγραμμα Δράσεων Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού : Κολυμβητήριο ΝΟΠ

08.30               Άφιξη Μαθητών - Χωρισμός σε ηλικιακές ομάδες

Α. Δράσεις για τα παιδιά της 4ης 5ης 6ης  Δημοτικού

08.30-09.00     Χωρισμός των παιδιών της

09.00-11.30     Δράση σε ομάδες για τους "ΠΕΝΤΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΚΥΚΛΟΙ"

Στο τέλος των κύκλων προγραμματίζεται σύντομη ενημέρωση για το ντόπινγκ στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΝΟΠ

12.00-12.30     Τέλος δράσεων για  τα παιδιά της 4ης 5ης 6ης  Δημοτικού

Θεματικές ενότητες προγράμματος "ΠΕΝΤΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΚΥΚΛΟΥΣ" που αφορά παιδιά της 4ης 5ης 6ης  Δημοτικού:

1ος       Κύκλος "ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ"

2ος       Κύκλος  "ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ"

3ος       Κύκλος "ΧΕΙΡΟΣΦΑΙΡΙΣΗ"

4ος       Κύκλος  "ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ"

5ος       Κύκλος "ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ"

 

Β. Δράσεις για τα παιδιά της 1ης, 2ης και 3ης τάξης του Δημοτικού

Για τα μικρότερα παιδιά που τυχόν συμμετάσχουν έχουν σχεδιαστεί απλές δράσεις ψυχαγωγίας, αθλοπαιδιών και ενημέρωσης. Ειδικότερα: 

09.00- 12.00    Ελεύθερος χρόνος για παιχνίδι στους χώρους του Νότιου Πάρκου

11.30-12.30     Ενημέρωση των μικρών μαθητών για τα αθλήματα κολύμβησης, υδατοσφαίρισης και ιστιοπλοΐας στον χώρο του κολυμβητηρίου του ΝΟΠ

 

12.30-13.00     Τέλος εκπαιδευτικού Προγράμματος - Επιβίβαση σε λεωφορεία και επιστροφή στα σχολεία.

Σε όλους τους μαθητές δόθηκαν αναμνηστικά διπλώματα για την συμμετοχή τους από τους διοργανωτές.

Εκ μέρους του ΔΣ του Ναυτικού Ομίλου Πατρών θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους διοργανωτές και συντελεστές αυτής της υπέροχης ενημερωτικής και βιωματικής εκδήλωσης και είμαστε σίγουροι ότι θα παραμείνει αναλλοίωτη στην μνήμη εκατοντάδων μαθητών. Σίγουρα για πολλά παιδιά θα αποτελέσει ένα επιπλέον κίνητρο για να ασχοληθούν ενεργά με τον αθλητισμό.

Ο ΝΟΠ ακολουθώντας πάντοτε σταθερά τις αρχές ίδρυσής του το 1929, αναδεικνύει τον αθλητισμό και προσφέρει τις υπηρεσίες του προς όφελος της νεολαίας της Πάτρας και των πολιτών της.

 

Κολυμβητήριο Ν.Ο.Πατρών
Ακτή Δυμαίων έναντι ΔΕΗ


Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00 - 20.00
Σάββατο 10.00 - 13.00
Τηλ: 2610 317766

Email Επικοινωνίας: n-o-p@otenet.gr

Εθνικό κολυμβητήριο «Α. Πεπανός»

Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα έως Παρασκευή 15.00 - 21.00
Σάββατο 10.00 - 13.00
Τηλ: 2610 644303


Email Διαφήμισης:
nopatras@gmail.com 

Facebook

Flickr

© Copyright 2023 ΝΟΠ - ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΑΤΡΩΝ