Loading...

Κατηγορίες

Καθημερινή ενημέρωση για τις δραστηριότητες του Ναυτικού ομίλου Πατρών στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook : Ναυτικος Ομιλος Πατρων -ΝΟΠ

@PatrasNauticalClub

NOΠ: Διοίκηση. Εθνικό Κολυμβητήριο Πατρών – Συνθήκες λειτουργίας
Κλίκ για μεγέθυνση
NOΠ: Διοίκηση. Εθνικό Κολυμβητήριο Πατρών – Συνθήκες λειτουργίας

Ο ΝΟΠ αισθάνεται την υποχρέωση να αναφέρει κάποια σημεία που αντανακλούν τις θέσεις της διοίκησης, αλλά και τις απόψεις των μελών και των γονέων του ΝΟΠ σχετικά με την λειτουργία του Εθνικού Κολυμβητηρίου Πατρών «Ολυμπιονίκης Αντ. Πεπανός». Αφορμή αποτέλεσαν τα τελευταία δημοσιεύματα που αναρτήθηκαν στον ηλεκτρονικό & έντυπο τύπο σχετικά με τις συνθήκες υγιεινής, καθώς και η συνάντηση με την εμπεριστατωμένη συζήτηση που είχαν πριν από λίγες ημέρες τα σωματεία με τους υπευθύνους του ΠΕΑΚ. Ειδικότερα:

1. Η διοίκηση του ΝΟΠ σέβεται και αναγνωρίζει το έργο και την προσπάθεια που καταβάλλεται από την διοίκηση του ΠΕΑΚ, με δεδομένη την έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού και πόρων, για την σωστότερη λειτουργία των εγκαταστάσεων του εθνικού κολυμβητηρίου και γίνεται αντιληπτή η βελτίωση των συνθηκών σε σχέση με προηγούμενα χρόνια.

2. Ο ΝΟΠ θεωρεί την διοίκηση και τους υπευθύνους του εθνικού κολυμβητηρίου ως στενούς συνεργάτες, καθώς είναι εύκολα κατανοητό ότι χωρίς την απρόσκοπτη λειτουργία του εθνικού κολυμβητηρίου, ο υγρός στίβος στην Πάτρα θα καταρρεύσει, αφού κανένα άλλο κολυμβητήριο δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στον μεγάλο αριθμό των αθλούμενων και θα είναι αδύνατη η διοργάνωση επίσημων τουρνουά και αγώνων πολύ σημαντικών για την Πάτρα.

3. Η εμπειρία του ΝΟΠ, που πηγάζει από την μακροχρόνια χρήση των δικών του κολυμβητικών εγκαταστάσεων, καταδεικνύει ότι οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, είναι μια συνεχώς δυναμική κατάσταση που απαιτεί τον θρησκευτικό σεβασμό στην τήρηση των κανόνων υγιεινής από όλους τους εμπλεκόμενους και την αυστηρή εφαρμογή των σχετικών πρωτοκόλλων σε περίπτωση έκτακτης κατάστασης. Στο πλαίσιο αυτό κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει τις συνεχείς και τακτικές δειγματοληψίες από το Εργαστήριο Υγιεινής του Πανεπιστημίου Πατρών που πιστοποιούν την εφαρμογή των ενδεδειγμένων διαδικασιών στο εθνικό κολυμβητήριο. Περαιτέρω όμως η καθημερινή διατήρηση των υψηλών προδιαγραφών υγιεινής αποτελεί καθήκον των χρηστών, επισκεπτών και προσωπικού και δεν επιτρέπεται να είναι επιλεκτική.
• Οι γονείς πρέπει να φροντίζουν ώστε κάποια παιδιά με εφήμερα συμπτώματα στην υγεία τους, να απέχουν από τις προπονήσεις.
• Οι προπονητές να συμβουλεύουν ανάλογα τους αθλητές τους και να φροντίζουν οι ίδιοι να φορούν ποδονάρια ή υποδήματα αποκλειστικά για τον χώρο των δεξαμενών.
• Η προσωπική υγιεινή των αθλητών και αθλητριών πριν την προπόνηση να γίνει κανόνας με την χρήση ντους και παντοφλών. Η παροχή πλέον ζεστού νερού στα αποδυτήρια δεν αποτελεί δικαιολογία για την αποφυγή του ντους.
• Το προσωπικό καθαριότητας οφείλει να εντείνει την προσπάθεια για άριστες συνθήκες καθαριότητας στα αποδυτήρια και στις κοινόχρηστες τουαλέτες και χώρους.

Η συνεχής ευαισθητοποίηση όλων στους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας με την τήρηση των παραπάνω αρχών είναι μονόδρομος για την ελαχιστοποίηση των δυσάρεστων περιστατικών και την εξάλειψη των παρενεργειών όποτε αυτά συμβούν, καθώς πολλές εκατοντάδες κολυμβητές κάνουν χρήση καθημερινά των δεξαμενών.

4. Τέλος, ο ΝΟΠ κατανοεί το επιπλέον σημαντικό οικονομικό κόστος που προϋποθέτει η λειτουργία του κολυμβητηρίου με την θερμοκρασία του νερού στις δεξαμενές σταθερά πάνω από τους 25ο Κελσίου, αλλά θεωρεί αυτό απόλυτα απαραίτητο για την απρόσκοπτη και ασφαλή προπόνηση των αθλητών σε υψηλό και ανταγωνιστικό επίπεδο, καθώς επίσης για την προσέλκυση και παραμονή αθλητών στα σωματεία και αντίστοιχα για την ανάδειξη του υγρού στίβου στην Πάτρα σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο ΝΟΠ ενημέρωσε τους αρμόδιους για τις σύγχρονες προδιαγραφές της ΓΓΑ (που συγκλίνουν με τα αντίστοιχα διεθνή όρια για 26+1ο Κελσίου, περί της θερμοκρασίας του νερού για κλασική κολύμβηση αλλά επίσης και άλλων σημαντικών κανόνων υγιεινής και ασφάλειας) όπου ορίζεται ότι η θερμοκρασία του νερού, πρέπει να είναι σε κάθε περίπτωση πάνω από 25 C (κλασική κολύμβηση 25-28, καταδυτήρια τουλάχιστον 26 C). (ΓΓΑ: http://gga.gov.gr/…/215-texnika-stoixeia-athlitikvn-rgkatas…)
Η δέσμευση της διοίκησης του ΠΕΑΚ να εξετάσει σοβαρά τις παραπάνω παρατηρήσεις και η διάθεση για προσπάθεια εφαρμογής τους, καταδεικνύει το αμοιβαίο κλίμα συνεργασίας και πνεύμα συνεννόησης που αναδείχτηκε από την συνάντηση.

Να τονίσουμε ότι κύρια επιδίωξη της διοίκησης του ΝΟΠ είναι η προσέλκυση και διοργάνωση αγώνων και φιλοξενιών, που δεν προβάλουν απλά τον ΝΟΠ, αλλά προάγουν τον αθλητισμό μεταξύ της νεολαίας της Πάτρας και συμβάλουν έστω και μερικώς στην τοπική οικονομία της πόλης. Σε αυτή την κατεύθυνση είναι δεδομένο ότι υπάρχει απόλυτη ταύτιση των επιδιώξεων μεταξύ της διοίκησης του ΝΟΠ και του ΠΕΑΚ.

Ευχόμαστε και φιλοδοξούμε ότι τα πρόσφατα προβλήματα ή τα τυχόν εφήμερα κρούσματα σύντομα θα περιοριστούν στο ελάχιστο, αν όλοι αναλάβουμε τις ευθύνες μας και τηρήσουμε ευλαβικά τις οδηγίες για την χρήση του εθνικού κολυμβητηρίου. Ο ΝΟΠ φυσικά δεσμεύεται δημόσια για αυτό.

#NOPatrasNauticalClub,

 

Κολυμβητήριο Ν.Ο.Πατρών
Ακτή Δυμαίων έναντι ΔΕΗ


Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00 - 20.00
Σάββατο 10.00 - 13.00
Τηλ: 2610 317766

Email Επικοινωνίας: n-o-p@otenet.gr

Εθνικό κολυμβητήριο «Α. Πεπανός»

Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα έως Παρασκευή 15.00 - 21.00
Σάββατο 10.00 - 13.00
Τηλ: 2610 644303


Email Διαφήμισης:
nopatras@gmail.com 

Facebook

Flickr

© Copyright 2024 ΝΟΠ - ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΑΤΡΩΝ