Loading...

Κατηγορίες

Καθημερινή ενημέρωση για τις δραστηριότητες του Ναυτικού ομίλου Πατρών στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook : Ναυτικος Ομιλος Πατρων -ΝΟΠ

@PatrasNauticalClub

NOΠ: Διοίκηση. Αύξηση στα παράβολα συμμετοχής- Ένα σημαντικό θέμα αναδεικνύεται
Κλίκ για μεγέθυνση
Ένα ουσιαστικό άρθρο του αθλητικογράφου Θοδωρή Νταλαγιώργου Thodoris Ntal στην ιστοσελίδα WaterPoloNews.gr, θίγει μια σημαντική παράμετρο των ηλικιακών πρωταθλημάτων που απειλεί να υπομονεύσει την ανάπτυξη της υδατοσφαίρισης στην χώρα μας. Πολύ σημαντικό θέμα που ήδη εδώ και καιρό αποτελεί σημείο διαβούλευσης και έντονης συζήτησης και στην διοίκηση του ΝΟΠ.

Πώς μπορεί ένας καθαρά ερασιτεχνικός σύλλογος της περιφέρειας, που καλλιεργεί και αναπτύσσει το πόλο, πιστός στην βασική αρχή του αθλητισμού για την σημασία της συμμετοχής σε αθλητικές εκδηλώσεις, και με την ευγενή φιλοδοξία να πρωταγωνιστεί προς όφελος και την χαρά των αθλητών και μελών του, να ανταπεξέλθει στο αυξανόμενο κόστος των πρωταθλημάτων?

Δεν πρέπει να μας διαφεύγει το δεδομένο ότι τα περισσότερα αθλητικά σωματεία βασίζουν την λειτουργία και παρουσία τους, αποκλειστικά και μόνο στις συνδρομές των γονέων και των μελών τους και στην εθελοντική προσφορά των διοικούντων και συνεργατών. Επίσης είναι γεγονός ότι ο υγρός στίβος λόγω των υποδομών που προϋποθέτει αλλά και των αυξημένων προσδοκιών για πρωταγωνιστικό ρόλο σε διεθνές επίπεδο είναι ήδη ένα ακριβό άθλημα. Εδώ βέβαια είναι ο σημαντικός ο ρόλος της ΚΟΕ να δώσει διέξοδο στο πρόβλημα λαμβάνοντας υπόψη και την δύσκολη οικονομική συγκυρία της χώρας και των πολιτών, αλλά και την περαιτέρω πρόοδο των αθλημάτων που προσδοκεί.

Ο ΝΟΠ από την πλευρά του έχει ήδη καταθέσει μια πρόταση για τον δίκαιο επιμερισμό του κόστους στο πρωτάθλημα των ανδρών της Α2 κατηγορίας όπου συμμετέχει. Αυτή είναι απλά μια θέση που έχει επεξεργαστεί ο ΝΟΠ, αλλά θα μπορούσε να είναι η βάση μιας σοβαρής διαβούλευσης μεταξύ όλων των ενδιαφερομένων, και κάτω από μία παρόμοια λογική προτείνουμε ότι θα πρέπει να εξεταστούν και τα υπόλοιπα πρωταθλήματα. Ας το επιχειρήσουμε.
http://www.nop.org.gr/?section=2006&language=el_GR&itemid730=2579&detail730=1

Aπο την σελιδα του Waterpolonews:
«Αύξηση στα παράβολα κινδυνεύει να τινάξει τα ηλικιακά πρωταθλήματα στον αέρα»
… Κίνδυνος να τιναχθούν στον αέρα τα πρωταθλήματα
Οι αντιδράσεις από τα σωματεία είναι μεγάλες, ακόμη και από συλλόγους με μεγάλη ιστορία στο χώρο. Οι άνθρωποι των σωματείων είτε στην επαρχία είτε στην Αττική (23 παράβολα των 456 (!) ευρώ) σκέφτονται πολύ σοβαρά τη συμμετοχή τους ή όχι στο πρωτάθλημα. Εάν δεν πληρώσουν οι γονείς είναι δεδομένο πως τα σωματεία δε θα κατέβουν στους αγώνες ή θα επιλέξουν πρωταθλήματα. Για παράδειγμα, εάν μία ομάδα έχει καλύτερες τύχες να διακριθεί στο πρωτάθλημα των Παίδων και έχει ένα ή δύο παιδιά στο εφηβικό, τότε τα παιδιά του εφηβικού…την πάτησαν, αφού είναι πολύ πιθανό οι γονείς να μην μπορέσουν να ανταπεξέλθουν σε περισσότερα του ενός πρωταθλήματα!
Το κόστος για κάθε παιδί που λαμβάνει μέρος ανεβαίνει ουσιαστικά 25% (10 ευρώ ο αλυτάρχης και 20.9 ευρώ για το ΕΦΚΑ). Αυτό σημαίνει ότι σε μια ομάδα 15 αθλητών που θα πληρώσει παράβολο τα 40 ευρώ γίνονται 50, ενώ σε ομάδες με λιγότερους αθλητές (π.χ. 10) που θα πληρώσουν 456 ευρώ, τα 35 γίνονται 45. Οι διαφορές είναι μεγάλες αν προσθέσει κάποιος τις επόμενες φάσεις και τα πολλαπλά πρωταθλήματα, ενώ και τα ταξίδια που θα κάνουν τα παιδιά επιβαρύνουν τους γονείς. Ήδη οι συνδρομές προς τους συλλόγους κυμαίνονται σε επίπεδα 35-50 ευρώ το μήνα, οπότε ένας γονιός από εδώ και πέρα στην καλύτερη των περιπτώσεων θα πρέπει να δίνει 90 ευρώ το μήνα για την άθληση του παιδιού του.

Είσαι ταλέντο; Πλήρωσε!
Το ακόμη πιο δύσκολο της υπόθεσης είναι ότι για αρκετά σωματεία, υπάρχουν παίκτες που θα αγωνιστούν από την κατηγορία των μίνι-παίδων μέχρι και εκείνη των εφήβων, ή από των παίδων μέχρι και των νέων ανδρών (ή ακόμη πιο πολύ από μίνι κορασίδων μέχρι νέων γυναικών)! Αυτό αυξάνει κατά πολύ το κόστος συμμετοχής και αν υποθέσει κανείς πως η ομάδα περάσει απλά και μόνο στη Β’ Φάση σε δύο από τα τρία πρωταθλήματα (που δεν είναι και πολύ δύσκολο, αφού αποκλείονται μόνο οι τελευταίοι του κάθε ομίλου) το κόστος γίνεται υπέρογκο. Για πολλές ομάδες το να κατεβάσουν τους παίδες μέχρι και την κατηγορία των νέων ανδρών δεν είναι επιλογή, αλλά υποχρέωση ώστε να συμπληρώσουν ομάδες. Από την άλλη, υπάρχουν παιδιά που ξεχωρίζουν στις κατηγορίες τους και αγωνίζονται ακόμη και σε ανδρικές ομάδες. Φαίνεται πως για το ταλέντο τους…θα πληρώσουν – που ήδη δηλαδή πληρώνουν – ακριβά!...

http://www.waterpolonews.gr/ayxisi-sta-paravola-kindyneuei-na-tinaxei-ta-hlikiaka-prwtathlimata-ston-aera/
Waterpolonews
 

Κολυμβητήριο Ν.Ο.Πατρών
Ακτή Δυμαίων έναντι ΔΕΗ


Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00 - 20.00
Σάββατο 10.00 - 13.00
Τηλ: 2610 317766

Email Επικοινωνίας: n-o-p@otenet.gr

Εθνικό κολυμβητήριο «Α. Πεπανός»

Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα έως Παρασκευή 15.00 - 21.00
Σάββατο 10.00 - 13.00
Τηλ: 2610 644303


Email Διαφήμισης:
nopatras@gmail.com 

Facebook

Flickr

© Copyright 2023 ΝΟΠ - ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΑΤΡΩΝ