Loading...

Κατηγορίες

Καθημερινή ενημέρωση για τις δραστηριότητες του Ναυτικού ομίλου Πατρών στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook : Ναυτικος Ομιλος Πατρων -ΝΟΠ

@PatrasNauticalClub

ΝΟΠ: Διοίκηση Θετικά εξελίσσεται το αίτημα να συμπεριληφθεί το ακίνητο του ΝΟΠ στο παραχωρούμενο κομμάτι του θαλασσίου μετώπου προς τον Δήμο Πατρέων
Κλίκ για μεγέθυνση

Το ΔΣ του ΝΟΠ πραγματοποιεί το τελευταίο διάστημα συνεχείς επαφές με όλους τους συναρμόδιους φορείς, προκειμένου το θέμα του ακινήτου όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του στην παραλία, να έχει την ευτυχέστερη δυνατή λύση.

Πρωταρχικός στόχος του ΝΟΠ αποτελεί η παραχώρησης του ακινήτου του Ομίλου από το ελληνικό δημόσιο στον Δήμο Πατρέων, με την ίδια σύμβαση την οποία θα υπογράψουν Δήμος Πατρέων και Κυβέρνηση, για την παραχώρηση τμήματος του θαλασσίου μετώπου. Ειδικότερα:

Στις 21/06/2018 αντιπροσωπεία του ΝΟΠ επισκέφθηκε στην Αθήνα την αρμόδια υφυπουργό Οικονομικών κα. Κατερίνα Παπανάστιου και συναντήθηκε με υπηρεσιακά στελέχη καταθέτοντας σχετικά έγγραφα που τεκμηριώνουν το αίτημα του Ομίλου.  Παρόντες στην συνάντηση ήταν οι Αχαιοί Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κα. Σία Αναγνωστοπούλου και κ. Κώστας Σπαρτινός. Την αντιπροσωπεία του ΝΟΠ αποτελούσαν ο Πρόεδρος Πέτρος Καθρέπτας, ο γεν. γραμματέας Τάκης Καλοκαιρινός, ο γενικός αρχηγός Μάκης Γεωργαράς, το μέλος του ΝΟΠ και δημοτικός σύμβουλος Νίκος Τζανάκος και ο νομικός σύμβουλος του Ομίλου δικηγόρος κ. Γιώργος Μιχαλόπουλος.

 

Μετά την συνάντηση στην Αθήνα μέλη της διοίκησης του ΝΟΠ επισκέφθηκαν ξανά και ενημέρωσαν τον Δήμο Πατρέων για τις παραπάνω ενέργειες και παρέδωσαν στον Δήμαρχο κ.Κώστα Πελετίδη τις απόψεις και θέσεις του Ομίλου όπως αυτές καταγράφονται στο παρακάτω κείμενο:

Tο αίτημα του ΝΟΠ σχετικά με την παραχώρηση του παραλιακού μετώπου

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Σε συνέχεια της συνάντησης που είχαμε στο Γραφείο σας (στις 12/06) σχετικά με το γνωστό αίτημά μας να συμπεριληφθεί και το ακίνητο του ΝΟΠ στην παραχώρηση τμήματος του παραλιακού μετώπου στον Δήμο Πατρέων, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα εξής:

  • Το ΔΣ του ΝΟΠ στην τελευταία συνεδρίαση, στην οποία τα μέλη του συμβουλίου ενημερώθηκαν αναλυτικά για την συνάντηση που είχαμε μαζί σας, αποφάσισε ομόφωνα να επιμείνει στο αίτημα να συμπεριληφθεί το οικόπεδο του Ομίλου (όπως αυτό περιγράφεται στο συμφωνητικό παραχώρησης του Λιμενικού Ταμείο Πατρών & ΝΟΠ  19/04/2000) στο προς παραχώρηση από την Κυβέρνηση τμήμα του θαλασσίου μετώπου. Επί της ουσίας επιβεβαιώνουμε την σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (της 31/08/2016) η οποία είχε ληφθεί μετά από σχετικό αίτημά μας.
  • Επιτροπή του ΔΣ του ΝΟΠ συναντήθηκε στην Αθήνα (την Πέμπτη 21/06/2018) με την Υφυπουργό κα. Κατερίνα Παπανάτσιου (σε ανταπόκριση του αιτήματός μας από 27/02/2018). Στην συνάντηση αυτή συμπεράναμε πως είναι μονόδρομος για να σωθεί το ακίνητο του ΝΟΠ, η παραχώρησή του στον Δήμο μας. Σε διαφορετική περίπτωση το ακίνητο μεταφέρεται στο Υπερταμείο με άγνωστη και μάλλον επικίνδυνη εξεύρεση λύσης.

Η κυρία Υφυπουργός άκουσε όλα τα επιχειρήματά μας, παρέλαβε όλα τα σχετικά έγγραφα που έχουμε στην διάθεσή μας και δεσμεύτηκε να ανταποκριθεί στο αίτημά μας. Όπως ήταν φυσικό της ζητήσαμε να συνεχίσει η ισχύ του συμφωνητικού παραχώρησης και πέραν του 2025.

Κύριε Δήμαρχε,

Μετά τις συζητήσεις και τις επαφές που έχουμε κάνει, είμαστε σίγουροι πως θα αποδεχθείτε το αίτημά μας, ώστε ένα από τα ιστορικότερα ναυταθλητικά σωματεία της Ελλάδας που τιμά διαχρονικά την Πάτρα και στο οποίο έχουν γαλουχηθεί και διακριθεί γενιές και γενιές πατρινών θα συνεχίσει, με την βοήθειά σας και την ουσιαστική συμμετοχή του Δήμου, την ιστορική του πορεία.

 

Εκ των προτέρων σας ευχαριστούμε.

Με τιμή εκ μέρους του ΔΣ του ΝΟΠ

 

 

Κολυμβητήριο Ν.Ο.Πατρών
Ακτή Δυμαίων έναντι ΔΕΗ


Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00 - 20.00
Σάββατο 10.00 - 13.00
Τηλ: 2610 317766

Email Επικοινωνίας: [email protected]

Εθνικό κολυμβητήριο «Α. Πεπανός»

Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα έως Παρασκευή 15.00 - 21.00
Σάββατο 10.00 - 13.00
Τηλ: 2610 644303


Email Διαφήμισης:
[email protected] 

Facebook

Flickr

© Copyright 2022 ΝΟΠ - ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΑΤΡΩΝ