Loading...

Κατηγορίες

Καθημερινή ενημέρωση για τις δραστηριότητες του Ναυτικού ομίλου Πατρών στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook : Ναυτικος Ομιλος Πατρων -ΝΟΠ

@PatrasNauticalClub

Ημερομηνία: Κυριακή 10 Φεβ 2019
NOΠ: Ενημέρωση Τιμητική παρουσίαση του νέου βιβλίου του Διονύση Σιμόπουλου «Η Άνοιξη του Σύμπαντος» με σπουδαίους επιστήμονες και ακαδημαϊκούς και έντονο «άρωμα ΝΟΠ»
Κλίκ για μεγέθυνση
NOΠ: Ενημέρωση Τιμητική παρουσίαση του νέου βιβλίου του Διονύση Σιμόπουλου «Η Άνοιξη του Σύμπαντος» με σπουδαίους επιστήμονες και ακαδημαϊκούς και έντονο «άρωμα ΝΟΠ»

Στην Αγορά Αργύρη την Παρασκευή (08/02) το βράδυ έγινε η παρουσίαση του νέου βιβλίου του αστροφυσικού Διονύση Σιμόπουλου από διακεκριμένες προσωπικότητες στον χώρο της επιστήμης και της κοινωνίας. Παρόντα στην εκδήλωση πολλά (παλιά και νέα) μέλη του ΝΟΠ (και του ΔΣ) καθώς όπως γνωρίζουμε ο Δ.Σιμόπουλος και ο ομιλητής καθηγητής Γ.Δάσιος είναι επίτιμα μέλη του Ομίλου και ως νεαροί μαθητές –αθλητές είχαν βρεθεί και αυτοί στην μεγάλη αγκαλιά του ΝΟΠ.

"Στην παρουσίαση μίλησαν ο εξέχων ακαδημαϊκός Δημήτρη Νανόπουλος, ο Μανώλης Πλειώνης, Πρόεδρος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και Καθηγητής Κοσμολογίας ΑΠΘ, ο συμπολίτης ακαδημαϊκός Γιώργος Δάσιος, Ομότιμος Καθηγητής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Πατρών και ο δικηγόρος Θεοδόσης Γεωργίου, Πρόεδρος του Συλλόγου Πατρέων Πρωτευούσης. Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ1 και παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της κρατικής τηλεόρασης Αντριάνα Παρασκευοπούλου."

Το παρών στην εκδήλωση με χαιρετισμό, έδωσε και ο Δήμαρχος Πατρέων κ.Κώστας Πελετίδης στο οποίο δόθηκε τιμητική πλακέτα.

 

Υπάρχει κι αυτή η Πάτρα: Ουρές και όρθιοι χθες βράδυ για Σιμόπουλο - Νανόπουλο! ΦΩΤΟ

 Δεν είναι συνηθισμένο να σχηματίζονται ουρές και να υπάρχουν όρθιοι σε μία εκδήλωση βιβλιοπαρουσίασης, πόσο μάλλον όταν αυτή αφορά την αστροφυσική. Όταν όμως πρόκειται για το νέο βιβλίο του Πατρινού διακεκριμένου αστροφυσικού Διονύση Σιμόπουλου, με τον ακαδημαϊκό, και διάσημο Καθηγητή Θεωρητικής Φυσικής Δημήτρη Νανόπουλο ανάμεσα στους ομιλητές, τότε τα πράγματα αλλάζουν. Πρόκειται για δύο εκ των εκλαϊκευτών της φυσικής επιστήμης με τεράστιο έργο, και πλήθος πιστών φαν. Εξάλλου σε κάθε διάλεξή τους, επικρατεί το αδιαχώρητο.

Η Αγορά Αργύρη αποδείχθηκε μικρή για το κοινό, όλων των ηλικιών, που έσπευσε να τους ακούσει, με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου του Διονύση Σιμόπουλου «Η Άνοιξη του Σύμπαντος».

Είναι χαρακτηριστικό ότι σχηματίστηκαν ουρές έξω από την κεντρική αίθουσα της Αγοράς Αργύρη όπου έγινε η παρουσίαση, ενώ υπήρξε στριμωξίδι στην προσπάθεια να προσεγγίσουν την αίθουσα οι ακροατές που δεν πρόλαβαν να εξασφαλίσουν από νωρίς κάθισμα εντός. Όπως φαίνεται και στα στιγμιότυπα πολλοί παρακολούθησαν όρθιοι την εκδήλωση. Αρκετοί μάλιστα περίμεναν υπομονετικά έξω από την αίθουσα και αρκέστηκαν να ακούν μόνο τα τεκτενόμενα εντός. Η εκδήλωση έγινε αφορμή για να διαπιστώσουμε για μια ακόμα φορά ότι υπάρχει στην πόλη ένα πολυπληθές κοινό, διαφόρων ηλικιών, που θέλει να ενημερωθεί με κατανοητό τρόπο για τη δημιουργία και την εξέλιξη του Σύμπαντος και για αυτό τον "μαγικό" κόσμο, μέσα από την επιστήμη της αστροφυσικής.

Ελπίζουμε να έχουμε ξανά την ευκαιρία να τους ακούσουμε σε ακόμη μεγαλύτερο χώρο.

 

http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/517698?fbclid=IwAR3086gIqz4_VkAg6B6BaBDDu54UkD0m1PLGvVoVmISuaxSzr3q27m2pWxE

 

Κολυμβητήριο Ν.Ο.Πατρών
Ακτή Δυμαίων έναντι ΔΕΗ


Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00 - 20.00
Σάββατο 10.00 - 13.00
Τηλ: 2610 317766

Email Επικοινωνίας: n-o-p@otenet.gr

Εθνικό κολυμβητήριο «Α. Πεπανός»

Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα έως Παρασκευή 15.00 - 21.00
Σάββατο 10.00 - 13.00
Τηλ: 2610 644303


Email Διαφήμισης:
nopatras@gmail.com 

Facebook

Flickr

Copyright © 2024 ΝΟΠ - ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΑΤΡΩΝ