Loading...

Κατηγορίες

Καθημερινή ενημέρωση για τις δραστηριότητες του Ναυτικού ομίλου Πατρών στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook : Ναυτικος Ομιλος Πατρων -ΝΟΠ

@PatrasNauticalClub

Ημερομηνία: Δευτέρα 01 Απρ 2019
ΝΟΠ: Διοίκηση. Plan C για την Πάτρα 2019 – Ο ΝΟΠ ξανά στο επίκεντρο όπως και στο Plan Β. Αναθέρμανση των παλιών σχεδίων του ΝΟΠ για το ξεκίνημα του ναυταθλητικού Κέντρου στην Αγιά.
Κλίκ για μεγέθυνση
ΝΟΠ: Διοίκηση. Plan C για την Πάτρα 2019 – Ο ΝΟΠ ξανά στο επίκεντρο όπως και στο Plan Β. Αναθέρμανση των παλιών σχεδίων του ΝΟΠ για το ξεκίνημα του ναυταθλητικού Κέντρου στην Αγιά.

Καθώς τις επόμενες ημέρες (02-04/4/2019) θα φιλοξενηθεί  και θα συνεδριάσει στην Πάτρα, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΕΜΑ ( Διεθνής Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων ) μαζί και οι ειδικές επιτροπές, διαφαίνεται ένα νέο σενάριο που χαρακτηρίζεται ως Plan C. Πρόκειται για μια νέα, ευχάριστη τροπή στον σχεδιασμό της οργάνωσης των Παράκτιων Μεσογειακών αγώνων (στην Πάτρα 25-31 Αυγούστου 2019) που γίνεται αντιληπτή τις τελευταίες ημέρες, με την αναθέρμανση της δημιουργίας (έστω πρόχειρα σε πρώτη άμεση φάση και σταδιακά τα επόμενα χρόνια) του ναυταθλητικού κέντρου της Αγιάς.

Σε έκτακτη επικοινωνία των αρμοδίων της ΟΕ των ΙΙ Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων Πάτρα 2019, ζητήθηκε από την διοίκηση του ΝΟΠ να τους ενημερώσει σχετικά με ύπαρξη των αναλυτικών σχεδίων της πρότασης του ΝΟΠ από το 1973 για την Αγιά. Η διοίκηση του Ομίλου έκανε γνωστό ότι στο αρχείο της υπάρχουν μόνο συνοπτικά σχεδιαγράμματα της πρότασης για το ναυταθλητικό κέντρο της Αγιάς, που είχε συντάξει ο σπουδαίος μηχανικός και μέλος του ΝΟΠ, αείμνηστος Τόμης Ανδρουτσέλης μετά από προτροπή και παρότρυνση του τότε προέδρου Ανδρέα Γεωργιάδη. Τα αναλυτικά σχέδια του ναυταθλητικού κέντρου, όπως είχαν κατατεθεί για σταδιακή χρηματοδότηση από την ΓΓΑ και την πολιτεία, υπάρχουν στο αρχείο των διαδόχων και μηχανικών Γεωργίου και Μιχάλη Ανδρουτσέλη και είναι στην διάθεση των ενδιαφερομένων για υλοποίηση, όπως και παλιότερα έχει δηλωθεί  στους επικεφαλείς της πρώτης ΟΕ των αγώνων, χωρίς να καμία συνέχεια.

Σε περίπτωση που τα αρχιτεκτονικά σχέδια κριθούν ικανοποιητικά και πλήρη, η εξέλιξη αυτή κρίνεται λογική, καθώς ο χρόνος είναι περιορισμένος για νέο διαγωνισμό. Είναι δεδομένο ότι η Κυβέρνηση θέλει να αφήσει έντονο και μόνιμο αποτύπωμα της προσφοράς της προς την Πάτρα, όχι μόνο για την εφήμερη επιτυχή έκβαση των αγώνων, αλλά και για την μακροχρόνια ανάπτυξη του αθλητισμού στην πόλη, με την ανάδειξη της Πάτρας σε σημαντικό προορισμό αθλητικού τουρισμού.

Έγινε γνωστό ότι η πιθανή αποδοχή του Plan C, σημαίνει την περαιτέρω σταδιακή ανάπτυξη του Ναυταθλητικού Κέντρου της Αγιάς για μετά τους αγώνες, καθώς έχει ενταχθεί στον σχεδιασμό της Κυβέρνησης και έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότησή του από Ευρωπαϊκούς πόρους.

Από τις πρώτες συνομιλίες αφέθηκε να εννοηθεί ότι σε αναγνώριση της συνεχούς υποστήριξης και σημαντικής, πρωτοποριακής και μακροχρόνιας συμβολής του ΝΟΠ στον υγρό στίβο της Πάτρας και της Ελλάδας, η Κυβέρνηση προτίθεται να παραχωρήσει το αθλητικό Κέντρο της Αγιάς για χρήση και λειτουργία από τον ΝΟΠ. Σε αντιδιαστολή ό ΝΟΠ θα αποδεχθεί να αποχωρήσει από τις σημερινές εγκαταστάσεις του, οι οποίες πλέον θα ενσωματωθούν ολοκληρωτικά στο Δημοτικό Νότιο Πάρκο για διεξαγωγή πανηγυρικών εκδηλώσεων και το κολυμβητήριο θα γίνει λαϊκό κάτω από τον έλεγχο του Δήμου Πατρέων.  

Ας ευχηθούμε ολόψυχα μια τέτοια προοπτική να προχωρήσει, το όραμα δεκαετιών να  γίνει πραγματικότητα, και ο ΝΟΠ και η Πάτρα να αποκτήσουν ένα πλήρες ναυταθλητικό κέντρο με ιστιοπλοΐα, κωπηλασία, κανό, θαλάσσης, σερφινγκ, kite-surfing, paddling, τεννις, beach-voley καθώς και εύκολη πρόσβαση στην θάλασσα για beach water-polo το καλοκαίρι.    

Με βάση τα παραπάνω το διοικητικό συμβούλιο του ΝΟΠ με πλήρη επίγνωση της κατάστασης αναφέρει τα εξής :

  • Βασική παράμετρος σε όλη αυτή την πορεία έως και την επιτυχή έκβαση του όλου εγχειρήματος, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες της ΔΕΜΑ αλλά και την εμπειρία από άλλες μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις, είναι η πρόβλεψη για οποιοδήποτε ζήτημα που προκύπτει, εναλλακτικών λύσεων ( plan a, plan b, plan c κλπ ).
  • Οι πάγιες διεκδικήσεις της πόλης μας, όπως επί παραδείγματι το αθλητικό κέντρο στο παλιό κολυμβητήριο της Αγυιάς, μας βρίσκουν σύμφωνους ως ΝΟΠ και ως πολίτες της Πάτρας.
  • Η παγκόσμια εμπειρία σε ανάλογες περιπτώσεις ανάληψης τέτοιων διοργανώσεων, δείχνει ότι βασική προϋπόθεση επιτυχίας είναι η ένωση όλων των δυνάμεων της κάθε πόλης.
  • NOΠ με απόλυτη συναίσθηση της ευθύνης που του αναλογεί, απέναντι στην πόλη και γενικότερα την πατρίδα μας, έχει από την υποβολή της πρότασης διεκδίκησης δεσμευτεί ότι θα συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις ώστε να γίνει πραγματικότητα αυτό που αποτελεί βασικό σύνθημα της προβολής μας, δηλαδή: « Η ΠΑΤΡΑ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ»

Γιατί, όπως εμείς συνηθίζουμε να λέμε «Ο ΝΟΠ είναι η Πάτρα και η Πάτρα είναι ΝΟΠ »  

 

Κολυμβητήριο Ν.Ο.Πατρών
Ακτή Δυμαίων έναντι ΔΕΗ


Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00 - 20.00
Σάββατο 10.00 - 13.00
Τηλ: 2610 317766

Email Επικοινωνίας: [email protected]

Εθνικό κολυμβητήριο «Α. Πεπανός»

Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα έως Παρασκευή 15.00 - 21.00
Σάββατο 10.00 - 13.00
Τηλ: 2610 644303


Email Διαφήμισης:
[email protected] 

Facebook

Flickr

© Copyright 2022 ΝΟΠ - ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΑΤΡΩΝ