Loading...

Κατηγορίες

Καθημερινή ενημέρωση για τις δραστηριότητες του Ναυτικού ομίλου Πατρών στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook : Ναυτικος Ομιλος Πατρων -ΝΟΠ

@PatrasNauticalClub

Ημερομηνία: Κυριακή 17 Μάι 2020
ΝΟΠ: Ενημέρωση Η επανεκκίνηση των προπονήσεων σταδιακά από την Δευτέρα 18 Μαΐου στα πλαίσια των υγειονομικών πρωτοκόλλων της ΓΓΑ και της ΚΟΕ λόγω της πανδημίας του κορονοϊού covid-19
Κλίκ για μεγέθυνση

Με δεδομένη την αναγγελθείσα πρόθεση της πολιτείας για την σταδιακή επανεκκίνηση των προπονήσεων στα κολυμβητήρια από την Δευτέρα 18/05, μέλη της διοίκησης του ΝΟΠ είχαν συνεχείς συζητήσεις με το τεχνικό επιτελείο και τους συνεργάτες του Ομίλου, για τον τρόπο με τον οποίο θα τηρηθούν τα σχετικά υγειονομικά πρωτόκολλα προπονήσεων παράλληλα με τα απαραίτητα ατομικά μέτρα προστασίας , καθώς και τον σχολαστικό καθαρισμό των κολυμβητικών δεξαμενών και του περιβάλλοντα χώρου.

Είναι πολύ σημαντικό με την σωστή καθοδήγηση να αντιληφθούμε και να αναλάβουμε όλοι το μερίδιο της ευθύνης που μας αναλογεί για την εφαρμογή των οδηγιών και την προστασία των ευάλωτων συμπολιτών μας. Αθλητισμός, κοινωνικότητα, διασκέδαση, χαρά και παράλληλα ανάπτυξη του αισθήματος καθήκοντος ως υπεύθυνοι πολίτες.

Ειδικότερα αποφασίστηκε η πλήρης εφαρμογή των πρόσφατων οδηγιών της ΚΟΕ και της ΓΓΑ https://gga.gov.gr/…/…/article/278-covid/2981-covid19-sports για τα χαρακτηριστικά των εγκαταστάσεων του ΝΟΠ «Επ.Πετραλιάς».

1. Καθημερινά θα υπάρχει καταγραφή των ονομάτων κατά την είσοδο-έξοδο των αθλητών/τριών : https://gga.gov.gr/…/katalogos_eiserxomenon_ekserxomenon.pd…

2. Οι αθλούμενοι και οι προπονητές και το προσωπικό θα πρέπει να συμπληρώσουν με την βοήθεια του ιατρού τους την πολυσέλιδη ιατρική βεβαίωση με το ιστορικό της τελευταίας περιόδου.
• Διευκρινιστικές οδηγίες περί συμπλήρωσης του εντύπου που αφορά στο ιατρικό ιστορικό και τη βεβαίωση : https://gga.gov.gr/…/%CE%B4%CE%B9%CE%B5%CF%85%CE%BA%CF%81%C…
• Φόρμα ιατρικής βεβαίωσης: https://gga.gov.gr/…/%CE%99%CE%91%CE%A4%CE%A1%CE%99%CE%9A%C…
• Έντυπο Ιατρικού Ιστορικού αθλούμενου-ης - τεχνικού προσωπικού: https://gga.gov.gr/…/%CE%AD%CE%BD%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF_%…
• Έντυπο Προαγωνιστικού Ιατρικού Ιστορικού Αθλητών (για το κοινό).

3. Καθημερινά οι αθλητές θα παραδίνουν βεβαίωση στην γραμματεία του ΝΟΠ υπογεγραμμένη από γονέα / κηδεμόνα, αν είναι ανήλικοι, με την οποία θα βεβαιώνεται ότι δεν εμφανίζουν συμπτώματα ασθένειας και ότι υπάρχει συναίνεση για τη συμμετοχή τους στη δραστηριότητα του τμήματος.
https://gga.gov.gr/…/%CE%99%CE%91%CE%A4%CE%A1%CE%99%CE%9A%C…

4. Καθημερινά η Γραμματεία του ΝΟΠ σε συνεργασία με τους υπευθύνους των τμημάτων κολύμβησης και υδατοσφαίρισης θα τηρεί φάκελο με την προγραμματισμένη αθλητική δραστηριότητα του κάθε τμήματος στην πισίνα και θα φυλά τις ημερήσιες βεβαιώσεις γονέων / κηδεμόνων για συμμετοχή των παιδιών τους στη δραστηριότητα του τμήματος

5. Στους χώρους των εγκαταστάσεων του ΝΟΠ με την επιμέλεια της Γραμματείας και των συνεργατών θα υπάρχουν και θα διατίθενται απολυμαντικά / αντισηπτικά επιφανειών και μάσκες, γάντια

6. Η Γραμματεία του ΝΟΠ θα διαθέτει στους προπονητές των τμημάτων θα ειδικά θερμόμετρα για έλεγχο των αθλητών / τριών πριν την έναρξη της προπόνησης.

7. Οι συνεργάτες του ΝΟΠ και οι προπονητές θα ενημερώσουν θα ενημερώνουν τους αθλητές και τους γονείς για τα θέματα ασφαλούς συμμετοχής στις προπονήσεις και την χρήση των εγκαταστάσεων σύμφωνα με τις οδηγίες της ΚΟΕ : https://koe.org.gr/…/to-igeionomiko-protokollo-proponisis-t…

Σύμφωνα με τις οδηγίες που απέστειλε (15/5) η ΚΟΕ στην ΓΓΑ για το κολυμβητήριο του ΝΟΠ ισχύει το εξής πλαίσιο :
Προπόνηση 26 αθλητών σε Κλειστό Κολυμβητήριο 33χ25μ (13 διαδρομές)

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
Το σημείο προσοχής στο άθλημα της Κολύμβησης είναι η φάση της εκπνοής όταν οι κολυμβητές προπονούνται και αγωνίζονται. Η διαδικασία αυτή της εκπνοής γίνεται μέσα στο νερό και όχι στον ελεύθερο αέρα, εκτός του στυλ του υπτίου.
Επομένως δεν ενέχει κίνδυνο μεταφοράς σταγονιδίων στην κίνηση. Στη στάση οι διατάξεις που προτείνονται διατηρούν την απόσταση των κολυμβητών μεταξύ τους στα 2 ή και 2,5 μέτρα. Στο στυλ του υπτίου η πορεία της εκπνοής κατευθύνεται σχεδόν κάθετα στον ελεύθερο αέρα πάνω από το επίπεδο του νερού.
• Όταν οι κολυμβητές συναντώνται πλάι από διαφορετικές διαδρομές στιγμιαία κατά την κίνησή τους, η σύσταση θα είναι να αναπνέουν από διαφορετική πλευρά
• Η διάταξη και η κίνηση στην κάθε διαδρομή θα πρέπει να είναι ανάλογη προς την απόσταση των σετ ποιυ εφαρμόζονται.
• Οι αποστάσεις στην στάση θα διατηρούνται ανά 2 μέτρα και εκκινούν για σετ των 50,100,150μ. συγχρόνως με την ίδια ταχύτητα και σταματούν στις ίδιες θέσεις, ή και στην απέναντι πλευρά της διαδρομής.
• Έναρξη προσπάθειας και κίνησης σε κύκλο με τις ίδιες ταχύτητες σταθερές και για αποστάσεις συνεχόμενες και για άνω των 200μ. σύσταση χωρίς προσπέρασμα.
• Τοποθετούνται ορατοί δείκτες στα σημεία στάσης και εκκίνησης στο κατάστρωμα του κολυμβητηρίου π.χ κώνοι.
• Στα κλειστά κολυμβητήρια συστήνεται να αυξηθούν τα ανοίγματα ώστε να αυξηθεί το φυσικό ρεύμα αέρα.
• Οργανώνονται οι ομάδες των παιδιών ώστε να είναι πάντα τα ίδια πρόσωπα και να μην αλλάζουν σε κάθε προπόνηση.
• Η γυμναστική εκτός νερού να γίνεται εκτός των κλειστών κολυμβητηρίων στον ελεύθερο χώρο και με τις σχετικές αποστάσεις.
• Το σύστημα κίνησης στις διαδρομές θα εφαρμόζεται πρώτα στις μεγαλύτερες ηλικίες και μετά ακολουθούν οι μικρότερες.
• Ο στόχος στην έναρξη των προπονήσεων είναι να εφαρμόζονται τα προγράμματα κίνησης και η ασφάλεια των κολυμβητών και όχι η απόδοσή τους.

ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ
‘Όσον αφορά τα αθλήματα της Υδατοσφαίρισης, Καλλιτεχνικής Κολύμβησης και των Καταδύσεων, ισχύει ως προς τη χωρητικότητα ο γενικός κανόνας σύμφωνα με το είδος (κλειστό-ανοιχτό-διαστάσεις) του κολυμβητηρίου και τηρείται ο κανόνας της διατήρησης της απόστασης των 2 μέτρων προς κάθε κατεύθυνση μεταξύ των αθλητών-τριών.
https://koe.org.gr/…/i-koe-apesteile-stin-gga-tis-odigies-g…

Οι οδηγίες της ΓΓΑ :

ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ Β΄ΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

Η B΄ Φάση άρσης των περιορισμών στην αθλητική δραστηριότητα ξεκινάει τη Δευτέρα 18 Μαΐου 2020. Σε αυτή τη φάση θα επιτραπεί η προσέλευση σε οργανωμένες αθλητικές εγκαταστάσεις στους αθλητές των Σωματείων και τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων οι οποίοι εξετάζονται σε αγωνίσματα για την εισαγωγή τους σε σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (ΤΕΦΑΑ, Στρατιωτικές Σχολές κ.α.). Οι σχετικές οδηγίες ασφαλούς άσκησης στις αθλητικές εγκαταστάσεις έχουν αναρτηθεί στο ειδικό πεδίο ενημέρωσης, με τίτλο: «Αθλητισμός & COVID19», στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και στον ακόλουθο σύνδεσμο:
https://gga.gov.gr/images/odigies_asfalous_askisis.pdf

Προ-αγωνιστικός Ιατρικός Έλεγχος
Ο προαγωνιστικός ιατρικός έλεγχος είναι σημαντικός πριν ξεκινήσει ο κάθε αθλητής/τρια προπονήσεις, μετά από ένα τόσο μεγάλο διάστημα αποχής και πανδημίας. Όλοι οι αθλητές/τριες και αθλούμενοι της Β ́Φάσης θα πρέπει να προσκομίσουν σχετική ιατρική βεβαίωση ότι είναι κλινικά υγιείς, η οποία θα φέρει υπογραφή και σφραγίδα ιατρού. Εάν κάποιος έχει νοσήσει από Covid-19 και επιθυμεί να αθληθεί εντατικά, η ιατρική εξέταση θα πρέπει να γίνεται ειδικά από καρδιολόγο καθώς ο ιός μπορεί να προκαλέσει καρδιακές βλάβες. Σχετικές οδηγίες υπάρχουν στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.
https://gga.gov.gr/…/…/article/278-covid/2981-covid19-sports

Πρόσβαση στην προπόνηση
Σε κάθε εγκατάσταση υπάρχει μία είσοδος και έξοδος στην οποία καταγράφονται οι εισερχόμενοι και εξερχόμενοι με τα στοιχεία επικοινωνίας τους, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα ιχνηλάτησης τυχόν κρούσματος COVID-19 από τον ΕΟΔΥ. Tο έντυπο του καταλόγου εισερχομένων/εξερχομένων υπάρχει εδώ : https://gga.gov.gr/…/katalogos_eiserxomenon_ekserxomenon.pd…

2. Οργάνωση προπονήσεων
Το πρώτο διάστημα συνιστάται οι προπονήσεις να διαρκούν περίπου μία ώρα. Για να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός των εισερχόμενων και των εξερχόμενων αθλητών κρίνεται σκόπιμο να υπάρχει ένα κενό περίπου 20 ́ μεταξύ των προπονήσεων του κάθε γκρουπ. Προτείνεται ο προγραμματισμός των προπονήσεων να γίνεται έτσι ώστε σε κάθε μία ώρα προπόνησης να αναλογούν 75’-90’ λεπτά χρήσης της εγκατάστασης, ώστε να υπάρχει επαρκής χρόνος (π.χ.20 ́) για την έξοδο και είσοδο των αθλητών, την απολύμανση των χώρων, όπου απαιτείται και την αποφυγή συνάντησης των εισερχόμενων με τους αθλητές που εξέρχονται από την αθλητική εγκατάσταση. Στις πρώτες προπονήσεις είναι σκόπιμο οι προπονητές να αφιερώνουν 15’-20’ στην αρχή για να περιγράφουν και εξηγούν στους αθλητές τις νέες συνθήκες προπόνησης και τις νέες συνήθειες που πρέπει να αποκτήσουν αφού συμβουλευθούν τις Οδηγίες Ασφαλούς Άσκησης της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (https://gga.gov.gr/images/odigies_asfalous_askisis.pdf)

Καθώς και τις οδηγίες της αντίστοιχης Ομοσπονδίας που υπάρχουν στην ενότητα «Ειδικά Πρωτόκολλα Αθλημάτων» στην ιστοσελίδα της ΓΓΑ https://gga.gov.gr/…/…/article/278-covid/2981-covid19-sports.

Οι προπονητές πρέπει να σχεδιάζουν την προπόνηση έτσι ώστε να τηρούνται οι όροι ασφαλούς άσκησης και να μεριμνούν για την τήρησή τους, δίνοντας έμφαση κυρίως στην επαρκή διασπορά των αθλουμένων στο χώρο, στην αποφυγή των επαφών και στη χρήση μόνο του ατομικού εξοπλισμού από κάθε αθλητή. Η χρήση μπάλας είναι αποκλειστικά ατομική, οι αθλητές δεν αλλάζουν πάσες ούτε χρησιμοποιούν μπάλα άλλου συμπαίκτη. Σε περίπτωση που η προπόνηση γίνεται σε γκρουπ αθλητών, προτείνεται οι συνθέσεις των διαφόρων γκρουπ να μένουν σταθερές και να μην αλλάζουν.
https://gga.gov.gr/…/6%CE%A4154653%CE%A04-%CE%9F%CE%946.pdf…

#NOP #PatrasNauticalClub

 

Κολυμβητήριο Ν.Ο.Πατρών
Ακτή Δυμαίων έναντι ΔΕΗ


Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00 - 20.00
Σάββατο 10.00 - 13.00
Τηλ: 2610 317766

Email Επικοινωνίας: n-o-p@otenet.gr

Εθνικό κολυμβητήριο «Α. Πεπανός»

Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα έως Παρασκευή 15.00 - 21.00
Σάββατο 10.00 - 13.00
Τηλ: 2610 644303


Email Διαφήμισης:
nopatras@gmail.com 

Facebook

Flickr

© Copyright 2024 ΝΟΠ - ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΑΤΡΩΝ