Loading...

Κατηγορίες

Καθημερινή ενημέρωση για τις δραστηριότητες του Ναυτικού ομίλου Πατρών στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook : Ναυτικος Ομιλος Πατρων -ΝΟΠ

@PatrasNauticalClub

ΝΟΠ: Διοίκηση Η κλειστή θερμαινόμενη πισίνα του ΝΟΠ στο πρόγραμμα « Κολύμπι στα Σχολεία».  Ο ΝΟΠ πάντα στο πλευρό της νεολαίας για τον αθλητισμό.
Κλίκ για μεγέθυνση

Συστηματικά αλλά χωρίς μεγάλη προβολή, έχει ξεκινήσει από τον Οκτώβριο να υλοποιείται με επιτυχία το πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας, για εκμάθηση της κολύμβησης στα δημοτικά σχολεία.

Ο Ναυτικός Όμιλος Πατρών στα πλαίσια της διαχρονικής ανιδιοτελούς προσφοράς προς την κοινωνία της Πάτρας και την νεολαία της, έχει από την αρχή με αίτησή του, παραχωρήσει το κολυμβητήριο για την διεξαγωγή του προγράμματος.

Το κολυμβητήριο του ΝΟΠ εκπληρεί όλες τις προϋποθέσεις σωστής λειτουργίας και τα αυστηρότερα κριτήρια υγιεινής και ασφάλειας, γεγονός που διασφαλίζουν οι τακτικές δειγματοληπτικές μετρήσεις από το Πανεπιστήμιο Πατρών. Με μόνο στόχο να συμβάλει ουσιαστικά στην μεγαλύτερη αποδοχή, στην συνέχιση και την περαιτέρω ανάπτυξή του προγράμματος, ο ΝΟΠ πιστεύει ότι η σπουδαία αυτή δραστηριότητα δεν προσφέρει απλά ένα «δώρο ζωής» στους μικρούς, αλλά θα ενθαρρύνει και αρκετά παιδιά να ασχοληθούν πιο συστηματικά με την κολύμβηση και την υδατοσφαίριση.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο τους, για τους συντελεστές του προγράμματος.

Το Δελτίο Τύπου της Δ/νσης Φυσικής Αγωγής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Πρώτη "βουτιά" των σχολείων στην πισίνα!

Με μεγάλη συμμετοχή ξεκίνησαν την Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016 τα μαθήματα κολύμβησης για την Γ' τάξη Δημοτικών σχολείων του νομού Αχαΐας, που υλοποιούνται φέτος στο πλαίσιο του αντικειμένου της Φυσικής Αγωγής.

Την αρχή έκαναν οι μαθητές της Γ' τάξης των 14ου, 32ου, 42ου, 45ου, 49ου, 60ου  και 21ου Δημοτικών Σχολείων και τα πρώτα μηνύματα είναι πολύ θετικά, καθώς οι μαθητές εκδηλώνουν ιδιαίτερο ενθουσιασμό για το νέο αντικείμενο. Η διδασκαλία πραγματοποιείται στη διάρκεια του ωρολογίου προγράμματος των σχολείων, από μόνιμους εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα στην Κολύμβηση και συντονίστρια την Υπεύθυνη της Ομάδας Φυσικής Αγωγής Αχαΐας.

Η ένταξη του μαθήματος κολύμβησης στο σχολικό πρόγραμμα, κατά το πρότυπο χωρών του εξωτερικού, θα δώσει την ευκαιρία σε 2.600!!! μαθητές της Αχαΐας

α)  να γυμνάσουν συνολικά το σώμα τους χωρίς τραυματισμούς,

β) να μάθουν να κολυμπούν με ασφάλεια στο νερό και

γ)  να αποκτήσουν, μέσα από την επαφή με το νερό, μία μοναδική ψυχοσωματική εμπειρία.

Η κολύμβηση συμβάλλει στην ολοκλήρωση της προσωπικότητας των μαθητών, που μαθαίνουν να λειτουργούν ανεξάρτητα και σε συνεργασία, ενώ ενισχύεται η αυτοπεποίθηση και αυτοπειθαρχία τους, μέσα από μία άσκηση που συνδυάζει ταυτόχρονα το παιχνίδι και την εκγύμναση.

Πολύτιμη για την υλοποίηση του μαθήματος είναι τόσο η συνδρομή του τμήματος Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Πάτρας όσο και η άψογη συνεργασία με την Διοικούσα Επιτροπή του ΠΕΑΚ και την Διοίκηση του Ν.Ο.Π. για την παραχώρηση των κολυμβητηρίων.

Σχετικά Αρχεία

 

Κολυμβητήριο Ν.Ο.Πατρών
Ακτή Δυμαίων έναντι ΔΕΗ


Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00 - 20.00
Σάββατο 10.00 - 13.00
Τηλ: 2610 317766

Email Επικοινωνίας: n-o-p@otenet.gr

Εθνικό κολυμβητήριο «Α. Πεπανός»

Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα έως Παρασκευή 15.00 - 21.00
Σάββατο 10.00 - 13.00
Τηλ: 2610 644303


Email Διαφήμισης:
nopatras@gmail.com 

Facebook

Flickr

Copyright © 2024 ΝΟΠ - ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΑΤΡΩΝ